Harghita. Ursul, atac asupra unui bărbat

Un urs a atacat la Tărceşti, în comuna Cobăteşti, într-o zonă cu pomi fructiferi, un bărbat de 40 de ani, pe care l-a rănit la o mână şi la un picior, arată într-o postare pe pagina sa de Facebook preşedintele CJ Harghita, Borboly Csaba.

Victima a fost transportată la Secţia de boli infecţioase a Spitalului din Odorheiu-Secuiesc, urmând a fi transferată pentru supraveghere la Secţia de boli infecţioase de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc, precizează sursa citată. 'Am vorbit cu victima, cu reprezentanţi ai spitalului şi ai asociaţiei de vânătoare Szalon, urmând ca persoanele abilitate să demareze procedura de întocmire a solicitării autorizaţiei de neutralizare a ursului. După cum am fost informat, victima se afla în apropierea localităţii, unde dintr-o livadă voia să îşi ducă în gospodărie vaca aflată la păşunat, moment în care s-a întâlnit cu ursul. Acesta l-a muşcat, iar în încercarea de a se apăra a încercat să îl lovească cu picioarele, salvându-se prin faptul că a început să alerge. Din cauza rănilor, victima nu va putea merge la muncă, fapt care îi va crea greutăţi însemnate', scrie şeful CJ în postare.

Borboly Csaba, demersuri pentru "neutralizarea" ursului

Potrivit lui Borboly Csaba, este în curs întocmirea documentaţiei necesare pentru solicitarea autorizaţiei de intervenţie în cazul ursului respectiv. 'Avem speranţe că se va proceda la fel de prompt ca în cazul ursului neutralizat azi la Miercurea Ciuc şi se vor aplica prevederile directivei europene cu privire la protecţia faunei şi florei sălbatice, care în articolul 16 la punctul c) menţionează procedura care trebuie urmată în cazul exemplarelor de animale sălbatice care pătrund în spaţiile locuite de oameni. Sper că documentaţia va fi predată mâine dimineaţă la Agenţia Judeţeană de Protecţia Mediului Harghita, de unde în urma avizului favorabil va fi transmisă mai departe. L-am rugat azi pe comisarul general al Gărzi Naţionale de Mediu, Szep Robert, de a urmări acest caz, la fel cum a făcut şi în cazul de azi de la Miercurea Ciuc', a mai menţionat preşedintele CJ Harghita. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel