EXCLUSIV  Guvernul pregătește o surpriză pentru bănci. Dezvăluirea zilei

Deputatul independent Remus Borza a anunțat în cadrul emisiunii „Borza Analytica” de la DCNews, că Guvernul le pregătește încă o surpriză băncilor după introducerea Ordonanței 114, referitoare la așa-numita ''taxă pe lăcomie''.

Statul, în foamea lui de bani, având și foarte multă imaginație, a scos în decembrie deja celebra și controversată Ordonanță 114, cu taxa pe lăcomie, care înseamnă impozite pe activele băncilor. Dar dracul nu e chiar atât de negru, că față de varianta pusă în dezbatere, care se începe de la 1,5% ROBOR și se ducea până în 1,2% taxa anuală, în realitate, pe ROBOR-ul de astăzi, pentru că dacă vă uitați bine, din 23 decembrie, mai ales la trei luni, la care se calculează creditele ipotecare, a scăzut de la 3,04 la 2,88. O să vedeți că în următoarele trei luni ROBOR-ul se va duce în 2,5. Dacă îl aduc pânâ în 2,5, 2,49, penalitatea înseamnă zero. Ce este peste 2,5 este 0,1. E multă ipocrizie aici. Astăzi, la Roborul de 2,88, băncile ar plăti 0,4% pe an, asta înseamnă undeva la 1,5 miliarde de lei pe tot sistemul bancar. Anul trecut, profitul sistemului bancar a fost în jur de 3 miliarde de euro.

Guvernul, încă o surpriză pentru bănci

Sigur că Guvernul le pregătește încă o supriză băncilor și din punctul meu de vedere este corectă pentru că se dădea deductibilitate la momentul constituirii provizionului, dar probabil suma respectivă provizionată nu se pierdea, doar se încasa. În mod normal, tu trebuie să îi dai deductibilitate doar pe pierdere, nu cu drobul de sare., a explicat Remus Borza în cadrul emisiunii Borza Analytica, la DCNews.

Vezi răspunsul integral AICI:

Vezi și: CE Oltenia, grevă. Borza: Ce NU a spus nimeni până acum

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel