Grevă spontană, din cauza nedecontării navetei profesorilor, la un liceu din Botoșani

Zeci de cadre didactice de la Liceul Demostene Botez din comuna Truşeşti din judeţul Botoşani au întrerupt, luni dimineaţă, activitatea în semn de protest faţă de nedecontarea navetei, efectuată în perioada 2010- 2015.

"Din 2010 şi până acum nu am primit banii pe navetă şi se pare că nici nu sunt soluţii. Nu ştim cât interes există din partea Primăriei. Noi am făcut demersuri foarte multe la Primărie, dar nu am primit niciun răspuns. Astăzi dimineaţă ne-am gândit că singura soluţie să atragem atenţia este acest protest", a afirmat liderul sindicat din liceul din Truşeşti, profesorul Anca Vieru.

Inspectorul general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Gabriel Hârtie, s-a arătat solidar cu cererile cadrelor didactice, însă a cerut acestora să ţină cont şi de interesele elevilor. "În momentul de faţă, totul depinde de Primăria Truşeşti. Noi am mai avut discuţii cu domnul primar şi ne-a promis că va rezolva problema plăţii navetei cadrelor didactice, dar nu s-a ajuns la o soluţie", a declarat Hârtie.

Liceul Demostene Botez este una dintre cele mai moderne unităţi de învăţământ din judeţul Botoşani. El a beneficiat de o finanţare europeană de peste 40 de milioane de lei, care a presupus construcţia unor noi spaţii de învăţământ, dar şi un campus şcolar cu internat, cantină şi ateliere de practică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel