Gospodinele cu experiență presară sare pe buretele de bucătărie. Iată de ce

Gospodinele cu experiență presară sare pe buretele de bucătărie. Iată de ce fac asta. Sursa - pixabay.com
Gospodinele cu experiență presară sare pe buretele de bucătărie. Iată de ce fac asta. Sursa - pixabay.com

Pentru a păstra ustensilele de bucătărie curate, deseori, depunem mult efort, iar rezultatul lasă de dorit.

Gospodinele cu experiență nu au astfel de probleme, deoarece cunosc multe trucuri care le ușurează viața. De exemplu, din când în când, gospodinele presară sare pe bureții pentru vase. De ce fac acest lucru, veți afla din articolul de astăzi.

Bureții pe care îi folosim pentru spălarea vaselor se uzează și își pierd aspectul în timpul utilizării. Aceste produse devin un habitat favorabil pentru multe bacterii. Și nu toate sunt inofensive pentru oameni. De aceea nu trebuie neglijată dezinfectarea ustensilelor de bucătărie.

Pieptul de pui se usucă când este copt? Două ingrediente secrete vor face carnea suculentă

Multe gospodine rezolvă această problemă astfel: toarnă apă fiartă pe buretele pentru vase. Altele, fierb bureții pentru a distruge bacteriile. Și într-adevăr, niciun microb nu supraviețuiește după o astfel de prelucrare!

Nu putem spăla vasele cu un astfel de burete murdar! De aceea trebuie să-l trimitem la coșul de gunoi. 

Gospodinele cu experiență au dezvăluit un truc, pentru a dezinfecta bureții de bucătărie. Datorită acestui truc, bacteriile nu mai rămân pe burete.

Pentru a dezinfecta un burete fără a-l deteriora, trebuie să procedăm în felul următor: buretele se pune într-un castron adânc și se stropește din belșug cu sare. Apoi trebuie să turnăm oțet obișnuit cu o concentrație de 9%. Buretele se lasă soluția de oțet și sare circa 15 minute.

Buretele trebuie întors pe cealaltă parte și lăsat în soluție încă 5 minute. La final, buretele se spală cu aă curată și poate fi folosit din nou! Se recomandă ca această manipulare să fie efectuată o dată pe săptămână.

Greșeli pe care le faceți când îngrijiți o mușcată: din cauza lor planta nu va înflori

Dezinfecția regulată ne permite să prelungim viața buretelui, dar nu îl scutește de uzură. Prin urmare, buretele trebuie schimba la timp, adică o dată pe lună. 

Pe lângă trucul cu sare, există și alte metode eficiente, care ne permit să dezinfectăm buretele:

- în cuptorul cu microunde. Pentru asta, buretele se udă și se pune în cuptor pentru un minut, la putere maximă; 

- în mașina de spălat vase;

- înmuiat într-o soluție preparată pe bază de înălbito. Toată microflora patogenă va fi distrusă. Nu trebuie să lăsăm buretele în această soluție mai mult de 1 minut și să nu uităm să-l clătim bine după aceea;

- înmuiat în oțet. Buretele ar trebui să petreacă cel puțin 10 ore în apă cu oțet. 

 

Cum se poate elimina o pată de înălbitor de pe haine? Trucul gospodinelor inventive a fost dezvăluit

 

Înălbitorul este un produs esențial într-o gospodărie. Pe lângă curățarea suprafețelor, înălbitorul le și dezinfectează. Cu toate acestea, înălbitorul vă poate decolora hainele. În acest caz, iată un truc simplu, ingenios și eficient care va remedia problema. Dacă utilizați în mod regulat înălbitor, este posibil să găsiți pete decolorate pe haine. Nu vă faceți griji și nu aruncați hainele. 

Cum se elimină o pată de înălbitor de pe haine?

Pentru a scăpa de petele de înălbitor de pe haine, există un truc care vă vine în ajutor. Bicarbonatul de sodiu poate elimina petele de înălbitor. Pentru a scăpa de eventualele pete de înălbitor de pe haine, puteți folosi bicarbonat de sodiu.

Pentru a face acest lucru, pur și simplu amestecați câteva linguri de bicarbonat de sodiu cu puțină apă pentru a obține o pastă, care trebuie întinsă pe pete și lăsată să acționeze câteva minute. Puteți folosi același preparat pentru a curăța pantofii albi, șireturile pantofilor și chiar pentru a întreține argintăria.

Cum să faci detergent pentru vase din mijloace improvizate: gospodinele cu experiență au împărtășit rețeta

Pe de altă parte, pentru a  scăpa de petele de grăsime de pe haine, va trebui să optați pentru carbonat de sodiu (sodă calcinată). Pentru a face acest lucru,  amestecați carbonat de sodiu și apă, în proporții egale, până când obțineți o pastă, care trebuie întinsă pe pată. Se lasă să acționeze o oră, apoi se freacă cu o perie.

Ce se întâmplă dacă pata de înălbitor este recentă?

Există o modalitate rapidă de a salva o haină, care tocmai a fost pătată cu înălbitor. Pentru asta, va trebui să turnați un agent de îndepărtare a petelor pe partea deteriorată a hainei.  Fierbeți o oală plină cu apă și detergent, timp de 15 minute și adăugați haina.  La final, haina pătată se pune în mașina de spălat și se spală la 90 de grade, adăugând un amestec de detergent și percarbonat de sodiu (sare pentru îndepărtarea petelor).

Baia va străluci ca după reparație: aplică acest amestec pe gresie și faianță

Ce se întâmplă dacă pata de înălbitor este veche?

Pata de înălbitor poate fi mai  veche și, prin urmare, mai încăpățânată. Dar fiți sigur că există o soluție care o va remedia. Veți avea nevoie de vopsea pentru țesături și sare.

Pentru a minimiza riscul de eroare, se recomandă achiziționarea de truse speciale care conțin dozele corecte și instrucțiunile de spălare. La final, tot ce trebuie să faci este să-ți pui hainele în mașina de spălat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel