Gianluigi Buffon, amendat pentru o expresie blasfemiatoare

Gianluigi Buffon, amendat pentru o expresie blasfemiatoare
Gianluigi Buffon, amendat pentru o expresie blasfemiatoare

Gianluigi Buffon, legendarul portar al echipei Juventus Torino, a fost amendat joi cu 5.000 de euro pentru că folosit 'o expresie blasfemiatoare' în timpul meciului cu Parma de pe 19 decembrie, a anunţat Federaţia italiană de fotbal (FIGC). 

Buffon, în vârstă de 43 de ani, care deţine recordul numărului de meciuri în Serie A (653), a fost sancţionat pentru cuvintele adresate coechipierului său Manolo Portanova în timpul întâlnirii câştigate cu 4-0 de bianconeri.

Incidentul le-a scăpat camerelor de televiziune, însă a fost surprins de o înregistrare audio. Veteranul lui Juve a scăpat de suspendare, ceea ce nu s-a întâmplat în acest sezon cu alţi jucători din Serie A.

Blasfemia figurează în codul justiţiei sportive italiene. Pe stadioanele fără public, remarcile jucătorilor sau ale oficialilor surprins de microfoane sau de camerele de filmat se soldează din ce în ce mai mult cu urmări disciplinare în Italia.

Mijlocaşul Bryan Cristante (AS Roma), în decembrie, şi extrema Manuel Lazzari (Lazio Roma), în această săptămână, au fost suspendaţi un meci fiindcă au pronunţat expresii 'blasfematoare', scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel