Gheorghiță nu face diferențe între Pfizer, Moderna sau AstraZeneca. Vaccinurile au același scop

Valeriu Gheorghiță nu face diferențe între vaccinuri
Valeriu Gheorghiță nu face diferențe între vaccinuri

Valeriu Gheorghiță a tranmsis că scopul celor trei tipuri de vaccin Covid-19 disponibile pe piață este același și nu sunt studii care să indice diferențe semnificative împotriva lor.

Întrebat la B1 TV în legătură cu persoanele care fac tot posibilul să-și aleagă ce tip de imunizare vor primi, acesta a răspuns că unele centre de vaccinare vor fi suprasolicitate. „Probabil că pentru anumite centre se va întâmpla acest lucru, însă cred că și aici trebuie înțelese sau explicate mai bine beneficiile vaccinării”, a transmis Gheorghiță.

„Ceea ce ne interesează în ultimă instanță este să nu mai avem oameni care fac forme severe ale acestei maladii, care nu mai ajung în spital și care nu-și mai pierd viața din cauza acestei boli. Ori, din acest punct de vedere, sunt beneficii maximale pentru toate tipurile de vaccinuri pe care noi le avem la dispoziție. Ori, din toate aceste motive și pentru toate aceste motive este important ca noi să ne vaccinăm cât mai mulți, folosind toate tipurile de vaccinuri disponibile. În ultimă instanță, toate fac același lucru”, a continuat medicul de la Spitalul Militar Central.

Nu există protecție 100%, însă datele sunt încurajatoare

„Nu există unul dintre ele care să arate 100% protecție față de infecția asimptomatică. Deci, ceea ce ne interesează este să nu avem forme severe, să nu avem oameni care ajung în spital, să scădem presiunea pe sistemul medical și să nu afectăm calitatea vieții a fiecărei persoane care face această infecție. Evident, apar din ce în ce mai multe date legate chiar de infecția asimptomatică ce arată că scade inclusiv riscul de infecție asimptomatică și, implicit, scade transmiterea. Chiar și persoanele care fac totuși infecție cu SARS-CoV-2 care au fost vaccinate cu prima doză, până la apariția răspunsului imun, s-a observat că nivelul încărcăturii virale al acelor persoane este de cel puțin 4 ori mai redus decât persoanele nevaccinate”, a mai spus Gheorghiță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel