Gheorghe Sasarman, omagiat la Primul Congres al literaturii SF

Congres_-science-fiction
Congres_-science-fiction

Scriitorul român Gheorghe Sasarman a fost omagiat, la Madrid, în cadrul Primului Congres al literaturii science-fiction, organizat la sfârșitul săptămânii trecute, la Facultatea de Jurnalism, de către revista Niram Art, în colaborare cu Universitatea Complutense din Madrid.

La eveniment, preluat de Radio Complutense din Madrid și moderat de scriitorul de origine română Fabianni Belemuski, au participat și criticul literar Fernando Ángel Moreno, scriitorul Eduardo Vaquerizo și specialistul în literatura SF spaniolă și română Mariano Martín Rodríguez.

În cadrul actului de la Madrid, Mariano Martín Rodríguez s-a referit la Gheorghe Sasarman ca fiind unul dintre cei mai importanți autori ai acestui gen din toată Europa și a analizat amplu în cadrul conferinței sale, cartea Cuadratura cercului, pe care el a tradus-o în limba spaniolă. “Sasarman a operat o mutație, deschizând alte posibilități în literatura SF”, a precizat criticul.

Printre personalitățile acestui gen de literatură, care au participat la eveniment s-au numărat: scriitorul Eduardo Vaquerizo, autorul romanului Ultima noapte a Hipatiei, best seller science-fiction în Spania și Fabianni Belemuski, autor al volumului de proză scurtă Locuitorul fictiv, în curs de apariție la editura Niram Art.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel