Germania INTERZICE „terapia de conversie” în rândul minorilor

Germania a devenit cea mai recentă țară care să interzică „terapia de conversie" pentru cei sub 18 ani.

Germania a devenit cea mai recentă țară care să interzică „terapia de conversie" pentru cei sub 18 ani, conform CNN. Joia trecută, Parlamentul țării a acceptat trecerea în ilegalitate a terapiilor de conversie (care pretinde că poate schimba identitatea sau orientarea sexuală a unei persoane) pentru minori, dar și pentru adulți care au fost forțați, amenințați sau păcăliți să urmeze tratamentul.

Așa-zisele terapii de conversie, cunoscute și sub numele de tratamente reparative, se bazează pe ideea că orientarea sexuală poate fi schimbată sau „vindecată" – idee desființată de cele mai importante asociații medicale din SUA, Marea Britanie și alte țări.

Sub interzicere, este scoasă în afara legii și publicitatea acestor servicii la persoanele tinere, iar cei care nu respectă legea vor avea parte de amenzi sau de închisoare de până la un an.

Homosexualitatea nu este o boală, nu trebuie „terapie”

Ministrul Sănătății, Jens Spahn, a spus că interzicerea „a fost un semnal important al societății pentru cei care nu sunt siguri despre homosexualitatea lor. Homosexualitatea nu este o boală. Așadar, până și numele terapiei este în sine derutant". „Această așa-zisă terapie îmbolnăvește oamenii, nu-i vindecă. Este în regulă să fii așa cum ești", a continuat ministrul.

Studiile de specialitate au observat că eforturile de schimbare a sexualității unei persoane crește riscul ca situația să ajungă la depresie sau suicid. Chiar dacă a fost condamnată de organizațiile medicale din toată lumea, practica încă este legală în cea mai mare parte a Europei, unde există campanii și petiții ca aceasta să înceteze, în mai multe țări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel