Genul X va apărea din aprilie pe cererile pentru eliberarea paşaportului în SUA

Foto Pexels - Sharon McCutcheon
Foto Pexels - Sharon McCutcheon

Americanii vor putea să aleagă un X pentru gen în cererile pentru eliberarea paşaportului începând cu 11 aprilie, a anunţat Departamentul de Stat al SUA joi, în timp ce administraţia Biden a marcat 'Ziua Internaţională a Vizibilităţii Persoanelor Transgender' pe fondul măsurilor unor state federale îndreptate împotriva persoanelor trans, relatează agenţia Reuters.

Departamentul de Stat a declarat în iunie că cetăţenii americani îşi pot alege genul pe cererea de paşaport fără a fi nevoie să depună documentaţie medicală. În octombrie, a fost emis primul paşaport american cu 'genul X', conceput pentru a oferi persoanelor non-binare, intersex şi neconforme de gen un marker altul decât bărbat sau femeie pe documentul lor de călătorie.

Ctăţenii americani vor putea selecta un X ca marker de gen pe cererea de paşaport SUA

'Începând cu 11 aprilie, cetăţenii americani vor putea selecta un X ca marker de gen pe cererea de paşaport SUA şi opţiunea va deveni disponibilă pentru alte forme de documente anul viitor', a declarat secretarul de stat, Antony Blinken, într-un comunicat.

Schimbarea este una dintr-o serie de măsuri anunţate de administraţia Biden la o zi după ce guvernatorii republicani ai statelor Oklahoma şi Arizona au semnat proiecte de lege ce interzic fetelor şi femeilor transgender să concureze în echipe sportive feminine.

Ei s-au alăturat unei liste tot mai mari de state care au promulgat legi similare asupra unei chestiuni controversate din anul electoral. Drepturile persoanelor transgender au fost împinse în prim-planul războiului cultural purtat în ultimii ani în unele părţi ale Statelor Unite, împreună cu probleme precum drepturile reproductive.

'Administraţia condamnă încă o dată proliferarea atacurilor periculoase anti-transgender (...) introduse şi adoptate în legislative de stat din ţară', a declarat Casa Albă într-un comunicat despre iniţiativele pe care le ia, menite să înlăture barierele pentru persoanele transgender.

Acestea includ facilitarea călătoriilor, furnizarea de resurse pentru copiii transgender şi familiile lor, îmbunătăţirea accesului la servicii federale şi beneficii, precum şi promovarea incluziunii şi vizibilităţii în datele federale. 'Fiecare american merită libertatea de a fi el însuşi. Dar mult prea mulţi americani transgender se confruntă încă cu bariere sistemice, discriminare şi acte de violenţă', a subliniat Casa Albă, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel