Gafă MONUMENTALĂ: O publicație italienească, acuzată de rasism din cauza primei pagini

Foto: Corriere dello sport
Foto: Corriere dello sport

Publicația s-a folosit de teme rasiale pentru avancronica unui meci.

Cotidianul italian Corriere dello Sport a iscat controverse după capul de ziar ales de către editori, conform Daily Mail.

Ziarul a afișat titlul „Black Friday", alături de atacantului lui Inter Milano, Romelu Lukaku și apărătorul lui AS Roma, Chris Smalling, înaintea meciului de pe San Siro.

Lukaku și Smalling au fost coechipieri la Manchester United, iar cotidianul a încercat să se folosească de duo pentru a avancronica meciului, însă fanii au răspuns rapid și au condamnat redacția.

Fotbalul italienesc și rasismul

„Chiar atunci când credeai că fotbalul italian nu poate ajunge mai jos decât a ajuns Corriere dello Sport cu prima pagină", a scris un fan pe Twitter.

„Capul de ziar al Corriere dello Sport este Black Friday, cu Romelu Lukaku jucând împotriva lui Chris Smalling, vineri, în Serie A. Nu este norma", a adăugat un alt fan, furios la titlul folosit de publicație.

Jurnalistul italian Matteo Bonetti a fost șocat și el de prima pagină a ziarului, spunând: „Fără ureche, ignorant și cu obișnuitele note rasiale. Să spun că sunt șocat ar fi o minciună deja".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel