Gafa lui Hașotti pe tema ”Neamțu și poezia legionară” - VIDEO

Ministrul Culturii, Puiu Hașotti, a comentat luni seara la Rtv, prezența lui Mihail Neamțu pe scena operei române. El i-a luat apărarea liderului Noua Dreaptă, acuzat că a recitat poezia unui legionar. Hașotti a spus că versurile ”Ridică-te Gheorghe, ridică-te Ioane,” sunt ale lui Aron Cotruș, un ”mare poet român”, care nu are legătură cu legionarii. De fapt, poezia din care a recitat Neamțu și despre care vorbește ministrul culturii, e scrisă de Radu Gyr, și nu de Aron Cotruș.

 

Mihail Neamțu a recitat luni pe scena Operei Române, la lansarea oficială a candidaților ARD, poezia ”Ridică-te Gheorghe, ridică-te Ioane,” scrisă de Radu Gyr. Liderul Noua Dreaptă a fost acuzat, ulterior, că a recitat poezia unui legionar. Puiu Hașotii a intervenit, arătându-se intrigat că Aron Cotruș,autorul poeziei, este numit legionar, când de fapt era ”un mare român.” ”Băiatul acela tânăr care a salutat la referendum din toaletă ... Cum îl cheamă?  Așa, Neamțu. A fost acuzat că a spus din poezia unui legionar. Domnule, 'Ridică-te Gheorghe, ridicăte Ioane' este o poezie a unui mare poet român: Aron Cotruș. Nu trebuie acuzat dl. Neamțu pentru chestia asta,” și-a strigat Puiu Hașotti nemulțumirea, dar a greșit în ceea ce privește numele autorului.

La lansarea candidaților ARD pentru alegerile parlamentare, când a venit rândul lui Mihail Neamțu să urce pe scenă, acesta a strigat: "Şi noi am luat pulsul organului... organismului social", a fost mica gafă a lui Mihail Neamţu, care şi-a continuat discursul citând din poezia scrisă de Radu Gyr: "Nu pentru o lopată de rumenă pâine, nu pentru pătule, nu pentru pogoane, ci pentru văzduhul tău liber de mâine. Ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel