Furtuna Gloria face ravagii în Spania. Crește numărul morților. Școli închise

Furtuna
Furtuna

Furtuna violentă pe nume Gloria, din Spania, face noi victime. Numărul morților a ajuns la trei. Școlile au fost închise. 

Trei persoane au murit în Spania şi peste 200.000 de elevi au rămas acasă în urma trecerii furtunii Gloria, care a lovit în special regiunile din estul ţării, au informat luni surse din cadrul administraţiei locale, citate marţi de AFP, relatează Agerpres. 

"O femeie fără adăpost în vârstă de 54 de ani, de naţionalitate română, a fost găsită decedată, aparent din cauza hipotermiei, în această dimineaţă într-un parc" din oraşul Gandia, aflat la sud de Valencia, a precizat un purtător de cuvânt al primăriei pentru AFP.

Mort în curtea casei

De asemenea, un spaniol de 63 de ani a fost descoperit mort duminică după-amiază în satul Pedro Bernardo, din regiunea Castilia şi Leon (centru), a precizat pentru AFP primarul acestei localităţi, David Segovia. Bărbatul "a fost găsit decedat în curtea locuinţei sale, lovit în regiunea capului de ţiglele căzute de pe acoperiş în urma ninsorii", a adăugat acesta.

Seara, preşedintele regiunii Valencia, Ximo Puig, a prezentat condoleanţe familiei unei a treia victime, decedate într-un sat. Potrivit presei locale, victima este un bărbat în vârstă de 71 de ani, care a murit de hipotermie.

Avertizare roșie sau portocalie

O parte importanta din estul Spaniei (Catalonia, regiunea Valencia), precum şi arhipelagul Baleare au fost plasate sub avertizare roşie sau portocalie din cauza acestei furtuni care a provocat rafale violente de vânt rece şi căderi de zăpadă. Potrivit Agenţiei meteorologice spaniole, se estimează că furtuna va dura până miercuri.

În regiunea Valencia, 194 de municipalităţi au decis să suspende luni cursurile şcolare - o măsură care a afectat peste 191.300 de elevi, a anunţat guvernul regional.

Aeroport închis

Aeroportul turistic din Alicante (sud-est), închis săptămâna trecută din cauza unui incendiu, a trebuit să-şi închidă din nou porţile duminică după-masă şi luni din cauza furtunii, a precizat compania care îl administrează, Aena, pe pagina sa de Twitter.

Transporturile pe mai multe drumuri şi căi ferate au fost de asemenea perturbate în urma intemperiilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel