Frunda, despre argumentul care a făcut posibilă aducerea lui Hayssam

frunda
frunda

Gyorgy Frunda, consilier onorific al premierului Victor Ponta, a declarat, la RFI, că este convins că extrădarea lui Omar Hayssam a fost o înțelegere între liderii din România și Siria, înțelegere cu privire la care au fost informați Președinția și Guvernul. El adaugă că a fost o acțiune "încununată cu succes" a serviciilor secrete. Frunda atrage atenția asupra unui element principal care a făcut posibilă aducerea lui Omar Hayysam în țară. Cât despre discreția cu privire la extrădarea lui Hayysam, Frunda spune că este absolut normală, pentru că este o informație clasificată. 

Consilierul premierului subliniază că aducerea în țară a lui Omar Hayssam este o premieră pentru România și este "un semnal foarte pozitiv pentru cetăţenii români, dar şi pentru comunitatea internaţională".  El adaugă că "atât Preşedinţia, cât şi Guvernul, prim-ministrul au fost informaţi de către serviciile secrete, în baza legislaţiei româneşti. Sunt convins că a fost o înţelegere între liderii României şi liderii Siriei".

Ambasada din Siria, argument principal în aducerea lui Hayssam

Gyorgy Frunda atrage atenția asupra unui argument important, care a făcut posibilă aducerea în țară a lui Hayssam- "Cred că faptul că România şi-a păstrat deschisă ambasada din Siria a fost argumentul principal pentru care sirienii au acceptat ca acest condamnat să fie readus în ţară. Este foarte important pentru ei să aibă o ambasadă, singura ambasadă a unei ţări a UE deschisă încă la Damasc".

Informațiile despre aducerea lui Hayssam, clasificate

Cât despre discreția cu privire la extrădarea lui Hayssam, Frunda susține că este absolut normală pentru că "aceste informaţii sunt clasificate şi după trecerea termenului, dacă bine-mi aduc aminte, este vorba de 50 de ani, aceste informaţii pot fi declasificate".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel