Fructul care ne dă mai multă energie decât cafeaua

Fotografie creată de Jason Villanueva, de la Pexels
Fotografie creată de Jason Villanueva, de la Pexels

Un fruct oferă, prin conţinutul ridicat de vitamina C şi minerale, mai multă energie decât cafeaua. 

”Știați că?

Un măr oferă mai multă energie decât o cafea?

Băutorii de cafea s-ar putea să conteste această afirmație, însă ea este adevărată. Consumul unui măr este o opțiune pentru a vă reîmprospăta energia. 

Merele au un conținut ridicat de carbohidrați, fibre, vitamina C și minerale, motiv pentru care sunt o adevărată sursă de energie”, spune cercetătorul Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară şi Biotehnologii alimentare, și prorector la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj, citat de Antena 3.

Sunt, însă, şi voci care nu au o părere bună despre mere. 

Mănânci zilnic câte un măr? Dacă ții la dantură, OPREȘTE-TE!

Merele au o aciditate atât de mare încât sunt de patru ori mai dăunătoare decât băuturile carbogazoase. Poate vi se pare o aberaţie a oamenilor de ştiinţă din Marea Britanie. Dar nu este, susţin stomatologii români. Din păcate, merele cresc incidența cariilor și atacă smalțul dentar. Concentraţia mare de zahăr şi nivelul sau ridicat de aciditate transformă acest fruct într-o ameninţare pentru dinţii noştri: la fel de mare precum dulciurile şi băuturile carbogazoase. Nimeni nu spune să nu mai mâncăm mere, dar n-ar strică să le mâncăm cu moderaţie sau să ne asigurăm că sunt cât se poate de naturale. Altfel, denumirea latinească identică a mărului şi a răului (lat. malus) riscă să aibă sens pentru dentiţia noastră. Dacă vreți să evitați "daunele", trebuie să reglați pH-ul cu apă sau lactate.

Studiile confirmă că mărul strică dantura. E mai rău decât băuturile carbogazoase

Recunoscut pentru capacitatea sa de a curăța și de a albi dinții, mărul pare să nu fie pe lista alimentelor benefice danturii. La această concluzie au ajuns oamenii de știință de la King’s College London Dental Institute, care susțin că persoanele care mănâncă mere prezintă sunt expuse riscului de a-și distruge dantura de patru ori mai repede decât dacă ar bea sucuri carbogazoase, care au un conținut ridicat de zahăr, informează Daily Mail. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel