Fostul președinte american Jimmy Carter a fost operat

[] []

14 mai 2019 / 09:31
Salveaza PDF Comentarii

Fostul preşedinte american şi laureat al premiului Nobel pentru Pace, Jimmy Carter, a suferit luni o fractură de şold, a indicat fundaţia sa, precizând că democratul în vârstă de 94 de ani a fost operat cu succes, transmite AFP.

"În timp ce pleca în această dimineaţă să vâneze curcani sălbatici, fostul preşedinte american Jimmy Carter a căzut în casa sa din Plains, Georgia", în sudul Statelor Unite, a explicat Centrul Carter într-un comunicat.

"El se recuperează după o operaţie la şoldul fracturat la Phoebe Sumter Medical Center, din Americus", unde soţia sa Rosalynn este lângă el. Intervenţia "a decurs bine", continuă comunicatul.

"Preşedintele Carter a declarat că cea mai mare preocupare a sa este că sezonul de vânătoare de curcani sălbatici se încheie săptămâna aceasta, iar el nu şi-a atins cota" de păsări, adaugă cu umor Carter Center.

Potrivit acestuia, fostul preşedinte speră că statul Georgia îi va permite să folosească anul viitor respectiva cotă neutilizată acum.

Într-un tweet, preşedintele Donald Trump i-a urat "refacere rapidă".

Dl.Carter "era într-o excelentă dispoziţie când am vorbit luna trecută - totul va merge bine!", a adăugat Trump.

Artizan al acordurilor de la Camp David care au dus, în martie 1979, la semnarea tratatului de pace israeliano-egiptean, Jimmy Carter a fost preşedinte al SUA între 1977 şi 1981.

El era de asemenea la conducere în timpul crizei ostaticilor americani din Iran în 1979-1980, eveniment care i-a conturat o imagine de lider naiv în plan extern şi i-a adus numeroase critici în ţara sa.

După înfrângerea în faţa republicanului Ronald Reagan în 1981, cel de-al 39-lea preşedinte al Statelor Unite a devenit un om al păcii, cu multiple misiuni umanitare şi de mediere din Cuba sau Etiopia până în Coreea de Nord. 


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.83