Fostul preşedinte al Federaţiei germane a predat o distincţie

Fostul preşedinte al Federaţiei germane de fotbal (DFB), Theo Zwanziger, un timp acuzat de fraudă fiscală în jurul Cupei Mondiale din 2006, a anunţat, marţi, că a înapoiat Crucea Federală a Meritului, cea mai înaltă distincţie civilă din Germania, informează AFP.

"Nu mai pot să port această cruce federală a Meritului dacă o parte a statului care mi-a atribuit această onoare mă bănuieşte şi mă acuză de o manieră jignitoare", a explicat Zwazinger, în vârstă de 74 de ani, într-o scrisoare publicată de cotidianul Handelsblatt şi adresată preşedintelui Republicii, Frank-Walter Steinmeier.

Zwanziger nu contestă procedura, dar acuză metodele folosite de statul german, fiind surprins să găsească în presă o parte din dosarul său şi interogatoriile la care a fost supus.

În mai 2018, Theo Zwanziger a fost inculpat de justiţie alături de alţi conducători ai fotbalului german pentru "fraudă fiscală agravată" în cadrul acestei afaceri.

Dar procedura a fost abandonată cinci luni mai târziu, din lipsă de elemente doveditoare. Însă Parchetul a făcut apel la decizie.

Justiţia germană suspectează că aceşti oameni au completat o declaraţie falsă de impozite pentru 2006, anul în care Germania a organizat Cupa Mondială, în special pentru a disimula un fond secret de 10 milioane de franci elveţieni (6,7 milioane euro), care ar fi servit la cumpărarea de voturi în cadrul FIFA pentru a obţine organizarea turneului final.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel