Football Leaks: Manchester City-Roberto Mancini, bani dintr-un paradis fiscal

Sebastian Florea / 06 noi 2018 / 19:09 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Manchester City l-a plătit pe Roberto Mancini prin intermediul unui paradis fiscal.

Clubul englez Manchester City l-a plătit pe antrenorul Roberto Mancini prin intermediul unui paradis fiscal, relevă ancheta Football Leaks, o serie de documente fiind analizate de revista italiană L'Espresso. Mancini, care a antrenat-o pe Manchester City între 2009 şi 2013, a fost plătit prin intermediul unor firme offshore înregistrate în Republica Mauritius, gruparea engleză încercând astfel să ocolească regulile fair play-ului financiar.

Proprietate a şeicului din Abu Dhabi, Mansour bin Zayed al Nahyan, Manchester City a pus la punct o stratagemă care i-a permis să-l plătească în parte pe Mancini pe căi ocolite. O parte a salariului tehnicianului era facturată de firme (Sparkleglow, apoi IIS) înregistrate în Mauritius, un stat cu fiscalitate redusă. Tranzacţiile treceau prin banca Barclays, unde şeicul este acţionar. Pentru a justifica aceste facturi, erau menţionate prestaţii de consultanţă 'referitoare la fotbal' realizate de firmele Sparkleglow sau IIS, în spatele cărora se ascundea Mancini, a căror cifră de afaceri a atins 3,6 milioane de euro în 2011 şi 3,3 milioane de euro în 2012.

Potrivit L'Espresso, Manchester City a procedat astfel pentru a-şi reduce masa salarială şi a respecta fair play-ul financiar, regulă ce interzice unui club participant în competiţiile europene să cheltuie mai mult decât câştigă. Mancini pregăteşte din acest an naţionala Italiei.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23