Football Leaks: Manchester City-Roberto Mancini, bani dintr-un paradis fiscal

Manchester City l-a plătit pe Roberto Mancini prin intermediul unui paradis fiscal.

Clubul englez Manchester City l-a plătit pe antrenorul Roberto Mancini prin intermediul unui paradis fiscal, relevă ancheta Football Leaks, o serie de documente fiind analizate de revista italiană L'Espresso. Mancini, care a antrenat-o pe Manchester City între 2009 şi 2013, a fost plătit prin intermediul unor firme offshore înregistrate în Republica Mauritius, gruparea engleză încercând astfel să ocolească regulile fair play-ului financiar.

Proprietate a şeicului din Abu Dhabi, Mansour bin Zayed al Nahyan, Manchester City a pus la punct o stratagemă care i-a permis să-l plătească în parte pe Mancini pe căi ocolite. O parte a salariului tehnicianului era facturată de firme (Sparkleglow, apoi IIS) înregistrate în Mauritius, un stat cu fiscalitate redusă. Tranzacţiile treceau prin banca Barclays, unde şeicul este acţionar. Pentru a justifica aceste facturi, erau menţionate prestaţii de consultanţă 'referitoare la fotbal' realizate de firmele Sparkleglow sau IIS, în spatele cărora se ascundea Mancini, a căror cifră de afaceri a atins 3,6 milioane de euro în 2011 şi 3,3 milioane de euro în 2012.

Potrivit L'Espresso, Manchester City a procedat astfel pentru a-şi reduce masa salarială şi a respecta fair play-ul financiar, regulă ce interzice unui club participant în competiţiile europene să cheltuie mai mult decât câştigă. Mancini pregăteşte din acest an naţionala Italiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel