EXCLUSIV  Focarul de coronavirus din Italia, LOVITURĂ în turismul românesc. Moment decisiv pentru businessul din 2020

Situația alarmantă din Italia, unde numărul persoane infectate cu coronavirus este în creștere, afectează și trurismul din București.

Panica mondială, dar și măsurile de securitate luate de autorități, îi impiedică pe turiști să își mai urmeze planurile de călătorie.

Airbnb, una dintre cele mai mari companii care se ocupă de intermedierea închirierilor pentru apartemente, pe terment scurt, a luat deja măsuri pentru protejarea utilizatorilor. Atât a gazdelor, cât și a oaspeților.

"Având în vedere riscurile pentru sănătate și siguranță pe care le prezintă acest virus, rugăm toate gazdele și oaspeții să verifice recomandările autorităților locale de călătorie și sfaturile de sănătate legate de acest focar, pe lângă ghidurile globale din partea OMS. Cerem insistent comunității noastre să ia măsurile de precauție necesare pentru a vă proteja în timpul călătoriei sau al găzduirii", se arată într-o notificare a companiei.

Aibnb le restituie banii oaspeților ale căror rezervări nu pot fi onorate din cauza coronavirusului.

"Politica noastră de circumstanțe atenuante acoperă gazdele și oaspeții cu rezervări eligibile care sunt afectate de focarul de coronavirus (COVID-19). Urmărim îndeaproape îndrumările oficiale ale autorităților locale și ale sănătății și Organizației Mondiale a Sănătății pentru a sprijini sănătatea și bunăstarea comunității noastre în zonele cu impact puternic. Pe măsură ce situația evoluează, vom evalua și actualiza continuu această politică. În cazul în care călătoria este afectată de circumstanțele focarului de coronavirus, veți avea opțiunea de a anula rezervarea, fără taxă", spun oficialii companiei.

 Moment decisiv pentru businessul din 2020

Italienii reprezintă un procent important al turiștilor care vizitează România, în special Bucureștiul, unde închirierile pe termen scurt, în regim hotelier, au de suferit. Răspândirea virusului global, reprezintă însă, o amenințare puternică pentru turismul românesc în 2020. 

"Italienii care practică turism de leisure în România vin cu preponderență în sezonul rece. Având în vedere că iarna e pe sfârșite, absența lor nu va avea un impact foarte mare. Cu toate acestea, evolutia virusului în restul tărilor europene va fi decisivă pentru businessul din 2020, mai cu seamă în 3 luni de zile, când Bucureștiul va organiza 4 meciuri din cadrul EURO2020", a declarat pentru DC News Vlad Telibașa, om de afaceri în domeniul închirierilor pe termen scurt.

Măsuri luate de autoritățile italiene

Guvernul italian a luat măsuri preventive în contextul apariției în regiunea Lombardia de noi focare de infecție cu virusul Covid-19 (coronavirus). Până acum, autoritățile italiene au luat măsuri speciale pentru 11 primării: Codogno, Castiglione d'Adda, Casalpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, San Fiorano și Cremona, precum închiderea barurilor și localurilor publice și suspendarea oricăror activități sportive sau recreative.

Austria a refuzat întrarea unui tren venit din Italia

Duminică seară, Austria a refuzat intrarea în țară a unui tren care venea din Italia, după ce Căile Ferate de Stat italiene au informat compania feroviară OBB că la bord există două persoane cu febră.

Măsuri de siguranță și pe Aeroportul Otopeni

Pasagerii care sosesc la aeroportul Henri Coandă din zonele din Italia afectate de coronavirus (Milano, Bergamo, Treviso, Torino) vor intra în ţară pe fluxul destinat zborurilor charter şi vor completa un scurt chestionar cu datele de identificare şi alte informatii relevante, informează reprezentanţii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

De asemenea, aceştia vor fi asistaţi de personalul medical al Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel