Finala Cupei AFC mutată din Coreea de Nord în China

Finala Cupei AFC de săptămâna viitoare, dintre nord-coreenii de la echipa 25 Aprilie şi libanezii de la Al Ahed, se va disputa la Shanghai şi nu la Phenian, aşa cum se anunţase iniţial, ca urmare a sancţiunilor la care este supusă Coreea de Nord pe plan internaţional, a anunţat Confederaţia asiatică de fotbal (AFC), scrie Reuters.

Conform sursei, decizia a fost luată şi din raţiuni de televizare a meciului, care urmează să fie difuzat în ţări din Asia.

AFC, după o analiză atentă a situaţiei cu privire la publicitatea, televizarea, accesibilitatea şi chestiunile logistice ale acestei partide, a luat decizia să mute meciul într-un loc neutru. Ca urmare a sancţiunilor care afectează Coreea de Nord, partenerii media ai AFC au sugerat că meciul ar trebui relocat pe un stadion neutru pentru a putea fi difuzat pe tv, se arată într-un comunicat al Confederaţiei.

Săptămâna trecută, Federaţia sud-coreeană a solicitat conducerii Confederaţiei asiatice de fotbal să ia în considerare sancţionarea Coreei de Nord pentru că nu a permis accesul spectatorilor la meciul care a avut loc recent la Phenian, în preliminariile Cupei Mondiale din 2022.

Forul fotbalistic de la Seul (KFA) a precizat că a trimis o scrisoare către AFC, exprimându-şi regretul pentru lipsa de cooperare a Coreei de Nord în organizarea partidei dintre cele două selecţionate coreene.

Meciul, încheiat cu o remiză albă (0-0), s-a disputat cu porţile închise pe stadionul Kim Ir Sen din Phenian, fiind urmărit din tribune de preşedintele FIFA, Gianni Infantino, care a regretat absenţa spectatorilor, precum şi faptul că jocul nu a fost televizat. AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel