Festivalul Deliciilor Dulci se va organiza, în perioada 7 - 9 septembrie, la Sfântu Gheorghe, a anunţat joi, printr-un comunicat de presă, Consiliul Judeţean (CJ) Covasna.
La concurs ar urma să participe peste 20 de echipe, care se vor întrece în prepararea Kurtoskalacs-ului ţinutului secuiesc.
Noutatea pe care o aduce ediţia din acest an a festivalului este faptul că judeţele Covasna, Mureş şi Harghita asigură organizatorilor câte un sac de făină albă din care se va prepara kurtoskalacs-ul, "ca simbol al solidarităţii şi al comuniunii între cele trei judeţe", precizează comunicatul.
"Cu ani în urmă am lansat evenimente de promovare şi consolidare a identităţii din Ţinutul Secuiesc, am iniţiat, pe de-o parte, evenimente care prezintă Ţinutul Secuiesc ca regiune, iar, pe de altă parte, am organizat evenimente care promovează particularităţile culturale secuieşti şi valorile comunitare, printre acestea se numără şi Festivalul Deliciilor Dulci", a declarat preşedintele CJ, Tamas Sandor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu