Fermierii mai vârstnici, plătiți să se pensioneze în Marea Britanie

Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

Fermierii mai vârstnici din Marea Britanie vor fi plătiți să se pensioneze.

Conform BBC, guvernul britanic plănuiește să aducă forțe noi în industria agricolă, astfel că fermierii cu vârstă înaintată vor putea primi o sumă forfetară de 50.000 lire sterline, crescând până la 100.000 lire sterline în cazul celor cu cele mai mari suprafețe de pământ. Mutarea este parte a unei reforme în agricultura britanică, stimulându-i pe fermieri să protejeze mediul înconjurător.

În opinia specialiștilor, fermierii cu experiență și mai în vârstă erau cei mai puțin convinși de noile metode „verzi” ale agriculturii, iar ministrul Mediului, George Eustice, a dorit să reîmprospăteze forța de muncă. În prezent, granturile fermierilor vin pe vechiul sistem de când națiunea făcea parte din Uniunea Europeană, iar aceștia primeau bani ținând cont de cât de mult pământ trudeau.

Sistemul încurajează riscuri scăzute și schimbare puțină

Sistemul de granturi al UE încurajează unii fermieri „să meargă în frână de motor, să nu își asume vreun risc” și să țină de pământuri pentru a colecta subvențiile. În medie, aceștia au primit câte 21.000 lire sterline, însă fermierii cu pământ mult, cum ar fi Regina Elisabeta a II-a, primesc peste 500.000 lire sterline anual.

„Sunt dovezi cum că unii fermieri care doresc să părăsească industria nu reușesc să genereze capitalul necesar pentru acest lucru. Astfel, o sumă forfetară ar putea ajuta cu costurile schimbării”, a transmis un purtător de cuvânt al Ministerului Mediului. În jur de 40% dintre fermierii britanici au peste 65 de ani, în timp ce vârsta medie este de 59 de ani.

Proiectul ar putea fi un succes, spune președintele unei asociații agricole

„Guvernul a înlesnit procedurile, iar oamenii pot accesa schema ușor, nu e multă birocrație. Plățile în sine nu sunt suficiente, însă dacă luăm în calcul și alți factori cum ar fi vânzarea animalelor, unii fermieri vor accepta”, a transmis președintele Asociației Fermierilor Chiriași, George Dunn. „Pentru cei care au afaceri mai mari, nu va fi atractiv, însă mulți care închiriază vor fi atrași”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel