Femeile au început să dispară din reclamele și vitrinele din Kabul, Afganistan

Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

Autoritățile afgane au început să scoată femeile din reclamele afișate în capitala Kabul.

Autorităţile talibane din Afganistan au început să elimine imaginile cu femei din reclame pe panourile publicitare şi din vitrine în capitala Kabul, transmite Agerpres. Într-un comunicat, autorităţile municipale din Kabul au declarat că toate panourile publicitare şi reclamele care contravin legii islamice şaria vor fi eliminate. Toţi proprietarii de afaceri trebuie să respecte „valorile etice" în tipărirea panourilor publicitare şi a reclamelor.

Imagini distribuite pe contul oficial de Twitter al primăriei arată feţele femeilor pictate sau zgâriate pe panourile publicitare şi în vitrinele saloanelor de înfrumuseţare şi croitorii. Purtătorul de cuvânt Nematullah Barakzai a declarat pentru DPA că autorităţile sunt obligate să acţioneze după o decizie a cabinetului.

Drepturile femeilor au fost reduse drastic de la venirea talibanilor la putere



După ce au pus mâna din nou pe putere, talibanii au redus semnificativ drepturile femeilor. În multe cazuri, ele nu se mai pot întoarce la locurile de muncă. Majoritatea şcolilor secundare pentru fete sunt închise. Protestele de stradă ale femeilor activiste au fost reprimate violent.

Arad: Șase cetățeni din Afganistan au încercat să treacă ilegal frontiera ascunși printre jucării

În altă ordine de idei, amintim că șase cetățeni din Afganistan au încercat să treacă ilegal frontiera, pe la Vama Nădlac, județul Arad, ascunși într-un TIR care transporta jucării.

Potrivit Poliției de Frontieră, miercuri la vama Nădlac II s-a prezentat, pe sensul de ieşire din ţară, un român aflat la volanul unui TIR care transporta jucării pe ruta România-Italia.

În urma verificărilor, în interiorul acestuia au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul marfă, șase cetăţeni străini. Aceștia au fost duși la sediul poliției pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii au stabilit că sunt cetățeni din Afganistan, solicitanți de azil în România. Poliţiştii continuă cercetările în acest caz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel