Federația spaniolă de fotbal și-a prezentat scuzele după celebrul sărut

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Federația spaniolă de fotbal (RFEF) a prezentat scuze marți către comunitatea fotbalistică și întreaga societate în urma comportamentului președintelui său, Luis Rubiales, care a fost suspendat de FIFA după ce a avut un gest inadecvat cu jucătoarea Jenni Hermoso.

Într-o scrisoare semnată de preşedintele său interimar Pedro Rocha, RFEF "consideră că este esenţial să ceară cât mai sincer iertare fotbalului mondial în ansamblul său (...) pentru comportamentul cu totul inacceptabil al celui mai înalt reprezentant instituţional al său în timpul finalei (Cupei Mondiale - n. r.) şi în momentele care au urmat, care nu corespunde deloc cu valorile întregii societăţi spaniole, ale instituţiilor sale, ale reprezentanţilor ei, ale sportivilor săi şi conducătorilor sportului spaniol".

"Prejudiciul cauzat fotbalului spaniol, sportului spaniol, societăţii spaniole şi tuturor valorilor fotbalului şi sportului" de atitudinea lui Rubiales "a fost enorm", a afirmat federaţia.

Luis Rubiales a stârnit indignare la nivel internaţional după ce a sărutat-o pe gură pe Jenni Hermoso, la ceremonia de premiere a campioanelor mondiale.

Rubiales a insistat că sărutul a fost consimţit şi a refuzat să demisioneze, deşi Hermoso a dezminţit că ar fi fost de acord cu gestul. FIFA l-a suspendat provizoriu pe Rubiales pentru 90 de zile.

În textul său, federaţia spaniolă a mai spus că se angajează să-şi îmbunătăţească "guvernanţa" pentru a "repara" daunele cauzate şi "a garanta că aceste comportamente nu se vor repeta".

Potrivit presei, selecţionerul naţionalei feminine Jorge Vilda, apropiat de Luis Rubiales şi ale cărui metode sunt criticate de jucătoarele sale, ar putea fi demis.

Cele 23 de jucătoare cu care La Roja au câştigat titlul mondial în Australia au anunţat că refuză să fie convocate la naţională până când nu va avea loc o schimbare în fruntea federaţiei.

Omologii lor de la naţionala masculină au condamnat luni "comportamentul inacceptabil" al lui Rubiales într-un comunicat comun, citit presei de atacantul lui Atletico Madrid, Alvaro Morata, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel