Familia Furdui este, în sfârșit, reunită. Sighiartău: Vestea cea mai bună a venit astăzi. Decizia este definitivă

Protest pentru fam. Furdui/ foto Facebook ”Susținem familia Furdui”
Protest pentru fam. Furdui/ foto Facebook ”Susținem familia Furdui”

Liberalul Robert Sighiartău a făcut anunțul. 

”Vestea cea mai bună pentru toți românii care s-au implicat, s-au rugat, au protestat și au crezut în cauza familiei Furdui a venit astăzi. Lea, cea mai mică fetiță a familiei a fost redată părinților. Decizia e definitivă ! Familia este in totalitate reîntregită. Adevărul în final învinge minciuna !! Dumnezeu să binecuvinteze familiile României!” a scris Robert Sighiartău pe Facebook. 

În aprilie 2021, a început o situație de coșmar pentru familia Furdui: Protecția Copilului din Germania i-a luat cei șapte copii.

Două dintre fete, de 13 și 14 ani, au fost primele lăsate să se întoarcă acasă, dar ceilalți copii au rămas, atunci, în continuare ținuți departe de părinți. Copilul de 2 ani și jumătate se afla în plasament la un asistent maternal, iar părinții au putut-o vedea la două săptămâni. Băieții de 10 și 12 ani fuseseră mutați într-un sat de copii, la 100 de kilometri de casă, asta pentru că fugeau de la școală pentru a merge acasă. Pe ei, părinții i-au putut vedea la trei săptămâni. În cadrul întâlnirilor atent supravegheate, părinții aveau interzis să deschidă subiecte pentru casă, bunici sau chiar frați. Nu aveau voie să aducă vreun obiect, nici să le arate poze. Fiecare dintre copiii mai mari a căutat o cale spre casă. Băiatul de 17 ani a fugit în România, în secret, la rudele din țara noastră. Fata de 16 ani avea dreptul de a merge acasă o dată la două săptămâni câte 3 zile. 

Cum a început drama familiei Furdui

”Camelia si Petre Furdui sunt doi tineri români care s-au cunoscut in Spania, s-au căsătorit, iar ulterior s-au stabilit în Germania, el lucrând în domeniul instalațiilor și al amenajărilor interioare.

Dumnezeu i-a binecuvântat în tot acest timp cu 7 copii frumoși, veseli și sănătoși: David – 15 ani, Naomi – 14 ani, Estera – 13 ani, Natalia – 12 ani, Ruben – 11 ani, Albert – 9 ani, Lea – 1 an.

Au trăit fericiți, în spiritul principiilor creștine, cu respect și dragoste față de Dumnezeu și semeni, fiind o familie echilibrată, educată, manierată, lipsită de abuzuri sau excese.

CATASTROFA s-a întâmplat din senin, fără o avertizare în prealabil, în 26 aprilie 2021. Părinții sunt încă în stare șoc. Totul s-a desfășurat rapid, abuziv, FĂRĂ DREPT DE APĂRARE SAU PROTEST. În jurul orei prânzului, au venit două persoane de la Serviciul de protecție a copilului (Jugendamt) din Germania și i-au ridicat pe cei 4 copii care erau acasă la acea oră, inclusiv fetița de numai un an, spunând părinților că ceilalți 3 copii vor fi luați direct de la școală. În zadar lacrimile, insistențele și rugămințile părinților. Li s-a comunicat formal că momentan nu trebuie și nici pot face altceva decât să aștepte până vor fi anunțați de către Jugendamt ce se v-a întâmpla în legătură cu copiii” arată un site dedicat cazului. 

Ultimul anunț al familiei

”În istoria familiei Furdui ziua de 27 ianuarie 2023 va fi o zi memorabilă. Este ziua mult așteptată de Ruben și Albert, care după mai bine de 600 zile de așteptare, se întorc acasă DEFINITIV! Ei pot să doarmă în paturile lor, să stea împreună în jurul mesei cu ceilalți frățiori. În tot acest timp, din 26 aprilie 2021 și până astăzi, Jugendamt a tergiversat întoarcerea în familie fără să țină cont de dorința copiilor exprimată în scris și verbal că vor acasă! Prin Îndurarea Domnului, familia Furdui a mai câștigat o victorie! Ruben și Albert sunt scăpați de privirile reci ale lui Jugendamt! Dar lupta trebuie dusă până la capăt! Departe de familie mai rămâne micuța Lea de 3 ani! Locul ei e în familie, lângă părinți si ceilalți frățiori! Vom continua susținerea lor în post, rugăciune și mobilizare! Cu Dumnezeu vom câștiga! Lea trebuie să vină de urgență în familia ei! Nu sunt motive să fie ruptă de dragostea părinților și a frățiorilor! Mulțumim lui Ruben și Albert că au rezistat tot acest calvar al despărțirii, le dorim multă sănătate, să se bucure de armonia căminului părintesc. Ne vom ruga ca Dumnezeu să le vindece traumele făcute de Jugendamt! Mulțumim tuturor celor care s-au implicat în această cauză! Dumnezeu vă va răsplăti tuturor!Echipa de susținere Furdui” arată ultimul anunț de pe pagina de susținere a familiei. 

Astăzi, a venit și vestea cea bună și, după aproape 2 ani de la drama prin care a trecut, familia Furdui este, în sfârșit, reunită. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel