EXCLUSIV  Falși comisari ANPC, o nouă ȚEAPĂ. Paul Anghel: Așa vă puteți da seama dacă e escrocherie

Paul Anghel, director general ANPC, a făcut precizări pentru DC News: la ce trebuie să fim atenți ca să nu cădem în plasa escrocilor care pretind a fi comisari ANPC sau CJPC.

Falși comisari ANPC sau CJPC au dat o nouă lovitură zilele trecute. Cel mai recent caz s-a întâmplat la Timișoara, unde o femeie, care s-a dat comisar ANPC, a pretins bani unor agenți economici, sub pretextul neregulilor depistate.

Paul Anghel, director general ANPC, a precizat pentru DC News ce trebuie să cunoască agenții economici pentru a nu cădea în plasa escrocilor.

'Din păcate, în ultimii ani, am întâlnit cazuri în care acești infractori își arogă atribuțiile comisarilor ANPC. Aceste persoane s-au trecut inclusiv în registrul unic de control. Sigur că dânșii au spus că lucrează la ANPC, desfășoară controale. Unii dintre ei au și încasat amenzi. Agenții economici trebuie să știe că toți comisarii ANPC sunt afișați pe site-ul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, cu nume, funcție și fotografie. Tot acolo se află și modelul de legitimație validă a unui comisar real.'

Comisarul ANPC nu are voie să încaseze amenda

'De asemenea, foarte important de știut este faptul că niciodată comisarul ANPC nu are voie să încaseze contravaloarea sancțiunii amenzii pe care o dă operatorului economic. Amenzile se plătesc la Trezorerie. Acesta este un prim indiciu pentru a nu fi înșelați.'

În cazurile de care vorbim, de falși comisari, nu au fost întâlniți reprezentanți ai Asociațiilor de protecția consumatorilor. ANPC împreună cu aceste asociații colaborează foarte bine. Dânșii, pe partea de informare, ne ajută foarte mult.' a menționat Paul Anghel, director general ANPC, pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel