„Facem cultură cam pe burta goală“ / Telefonul unei femei a sunat insistent și a întrerupt un concert sublim la Ateneul Român / video

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Un incident a avut loc, joi seară, la Ateneul Român.

Mai exact, în timpul unui concert dirijat de Christian Badea, unei femei din sala Ateneului Român i-a sunat telefonul, motiv pentru care dirijorul a fost nevoit să-și întrerupă activitatea de pe scenă.

Lectorul universitar Bogdan Bucur a reușit să surprindă incidentul și a relatat întreaga experiență într-o postare pe Facebook.

„Cu doar câteva minute în urmă, sunetul diafan al unui telefon mobil tocmai l-a forțat pe dirijorul Christian Badea să oprească concertul, din această seară, de la Ateneul Român.

În timpul unui sublim solo de flaut din Suita de Balet Petrușka de Igor Stravinski unei doamne i-a sunat insistent telefonul.

Cu îndemânare de paparazzo născut în Giulești și trăit în Rahova, aproape de granița cu cartierul Ferentari, unde am câțiva prieteni din vremea studenției, am surprins momentul. Nu e pentru prima dată când se întâmplă asemenea incidente, dar sunt tot mai dese. Anul trecut ceva similar s-a petrecut în timpul unui concert din cadrul George Enescu Festival.

Adevărul este că noi suntem pui de daci și ne permitem să nu ne închidem telefoanele mobile în timpul unui concert la Ateneu.

Știu de pe acum că mai multe de jumătate dintre cei care vor vedea filmul alăturat și vor citi această postare se vor distra și atât. De altfel, indignarea nici nu mai are vreun rost.

Mergem înainte cum putem și cam atât. Dar am vaga impresie că facem cultură cam pe burta goală.

Desigur că la începutul concertului există un mesaj înregistrat care invită la închiderea telefoanelor mobile: dar, întotdeauna, regulile sunt pentru alții.“, a scris Bogdan Bucur.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel