Extremiştii din Marea Britanie vor să preia conducerea. Avertismentul unui expert

Extremiştii din Marea Britanie caută lacunele sistemului pentru a-şi impune propria agendă, avertizează fostul şef în combaterea terorismului din Marea Britanie. 

Fostul comisar adjunct pentru operaţiuni speciale al poliţiei metropolitane, Sir Mark Rowley, a fost desemnat să expertizeze dacă legislaţia existentă este capabilă să facă faţă extremismului manifestat prin ură. Cu toate că Rowley este de părere că Marea Britanie are un sistem puternic de combatere a terorismului, ţara nu este pregătită să abordeze ameninţările tot mai mari venite prin intermediul extremiştilor care instigă la tensiuni în comunitate.

Sir Mark Rowley a fost numit şeful Comisiei pentru Combaterea Extremismului (CCE). În calitate de conducător al instituţiei, raportul său a scos la iveală faptul că activiştii de extremă dreaptă au exploatat tensiunile apărute în comunitate, le-au manipulat, iar apoi au incitat la ură şi violenţă împotriva minorităţilor locale, scrie Mediafax. 

Analiza şefului CCE asupra legislaţiei în vigoare a scos în evidenţă principalele goluri ale sistemului. Extremiştii profită lacunele legislative pentru că sunt la limita legii şi sunt conştienţi că nu pot fi condamnaţi sau clasificaţi drept terorişti, iar acest fapt le permite să dezinformeze şi să propage ura în comunitate. O reviziuire a legislaţiei britanice va fi făcută pentru a stopa astfel de comportamente nocive în societate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel