Exploziv: Prietenul lui Mircea Băsescu, urmărit într-un dosar cu importatori arabi din Vama Constanța. Vezi ce scriau procurorii în cererea de interceptare

Mircea Băsescu
Mircea Băsescu

Mircea Băsescu, un important om de afaceri din Constanţa, s-a îndoit, la RTv, de ştirea că Iulian Teşeleanu, fostul şef al Vămii Constanţa Sud Agigea, a fost pus sub urmărire de către DNA pentru fapte de corupţie.

Bun prieten cu Teşeleanu, fratele preşedintelui Băsescu a declarat că un astfel de dosar ar fi o problemă pentru procurorul care l-a instrumentat, nu pentru vameş. ”Eu, dacă aş fi ăla de la DNA care a scris aşa ceva mi-aş cam da demisia”, a spus Mircea Băsescu.

Principalele posturi de televiziune au relatat despre cererea DNA de interceptare a telefoanelor şi ambientală, făcută în dosarul unor cetăţeni arabi cu mare influenţă în Vamă. Vă prezentăm încheierea de şedinţă din Camera de Consiliu a Tribunalului Bucureşti, prin care se autorizează prelungirea interceptărilor în acest dosar, în care numele lui Teşeleanu apare explicit: ”relaţiile lui Olteanu Claudiu au devenit extrem de apropiate cu şeful Vămii Agigea, numitul Teşeleanu Iulian, care îl cultivă insistent ca om de încredere şi colector de sume de bani de la diverşi importatori”. Decizia a fost luată în 27.03.2006, adică acum aproape 4 ani.

Pentru Teşeleanu garantează fratele preşedintelui. Aşteptăm fie demisia/demiterea procurorilor, fie trimiterea în judecată a grupării conduse de Piticu şi a vameşilor asupra cărora acesta îşi exercita influenţa. Ce s-a întâmplat însă dacă procurorii aveau dreptate şi ”nivelul de decizie abordat (de reţeaua infracţională-n. red.) depăşeşete structurile locale judeţene”?

Fostul şef al Vămii Constanţa Sud are bani, dar se chiverniseşte cu vacanţe ieftine, ”găsite” de Mircea Băsescu

Fostul şef al Vămii Constanţa Sud deţine, potrivit declaraţiei de avere, două terenuri intravilane în Constanţa şi Năvodari (în total 10.500 mp), un apartament de 130 mp, în Constanţa, un autoturism Infinity şi bijuterii de 40.000 de lei. De asemenea, are 230.000 de euro în conturi şi 380.000 de euro în acţiuni. " Pot da explicaţii pentru fiecare sumă", a declarat Teşeleanu, pentru că...tatăl său e asociat în mai multe firme, ce aduc familiei venituri mulţumitoare.

Iulian Teşeleanu a petrecut un revelion de vis în SUA, împreună cu Mircea Băsescu, dar are o explicaţie şi pentru asta. El susţine că are o prietenie dezinteresată cu fratele preşedintelui. „Suntem prieteni de 10-12 ani. Ne facem concediile împreună şi nu numai. Mircea e un artist în a găsi variante ieftine. Nu mi-a cerut însă niciodată nimic, nu l-am favorizat în nici un fel, nu am apelat la el pentru nimic care să aibă legătură cu profesia. Ca drept dovadă sunt aici“, spune Teşeleanu pentru Adevărul de Constanţa. Din mai anul trecut a fost trimis la Vama Galaţi, fără nici o explicaţie din partea şefilor, iar de şase luni este tras pe linie moartă, la Biroul Vamal Mihail Kogălniceanu, pe unde trec doar pasageri cu afaceri sau turişti. Teşeleanu a fost singurul invitat la cumetria lui Băsescu cu Bercea Mondial. „M-a sunat Mircea şi m-a rugat să vin, că nu era nimeni acolo din partea lui. Am ajuns acolo cu întârziere, cred că deja băgaseră copilul în scăldătoare. Nici nu ştiam cine este Bercea“, spune Teşeleanu.

Citeşte şi:

Mircea Băsescu spune că nu ştia ca prietenul său, Iulian Teşeleanu, fostul şef al vămii Agigea, să fi fost urmărit penal

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel