EXCLUSIV  EXPLOZIE în corp din cauza coronavirusului. NOI efecte devastatoare. Ce spune Prof. Dr. Victor Voicu

Prof. Dr. Victor Voicu, vicepreședinte al Academiei Române, a vorbit despre noul coronavirus și efectele acestuia asupra corpului.

Reprezentanți de marcă ai lumii academice medicale au participat, miercuri, la o dezbatere online, prilejuită de lansarea volumului „Pandemia Covid-19 în România” al Academiei Române.  

Printre invitați s-a numărat și acad. Prof. Dr. Victor Voicu, vicepreședinte al Academiei Române și președinte al Secției de Medicină. „De la început aș vrea să menționez faptul că această boală este foarte ciudată, chiar și sub aspect medical. În afară de faptul că afectează căile respiratorii și mai ales plămânul, acest virus afectează - nu neapărat în mod secundar - sistemul cardiocirculator, vasele. Se poate admite că există o endotelită sistemică, deci o afectare sistemică a întregului sistem vascular, inclusiv capilare, care evident că implică afectarea multiorganică. Afectează sistemul nervos central. De aici pot apărea tulburări inclusiv neurologice, psihice. Afectează și alte structuri, rinichiul, structurile vasculare și alte țesuturi care pot genera ceea ce se numește o afectare multiplă de organe.”

Cu privire la volumul „Pandemia Covid-19 în România”, a spus: „Vreau să subliniez că această carte poate fi considerată, în această fază, un document științific solid, bine documentat, un îndreptar, un material de documentare care ne permite, într-o primă etapă, să studiem și să ne updatăm la nivelul întregului corp medical.”

Dezbaterea a fost transmisă simultan pe canalele de YouTube și paginile de Facebook ale DC News și DC Medical, dar și pe DC NewsTV. Emisiunea va fi reluată luni, 3 august, de la ora 11.00.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel