Exemplul SUA: CONDAMNAT pentru că a încercat să înece un cățel

River, cățelul salvat
River, cățelul salvat

Un american a fost găsit vinovat de acte de cruzime asupra unui animal la finalul unui scurt proces, dar care a cutremurat opinia publică.

Un american a fost condamnat la un an de închisoare după ce a încercat să înece căţelul fostei sale prietene, a precizat procurorul care instrumentează cazul, denunţând o faptă intolerabilă, informează AFP, citată de Agerpres. Aaron Davis, de 36 de ani, a fost găsit vinovat de acte de cruzime asupra unui animal la finalul unui proces care a durat trei zile, desfăşurat în luna decembrie, a explicat într-un comunicat Christopher Gramiccioni, procuror al comitatului Monmouth, situat la sud de New York.

În iulie 2018, un trecător a salvat un pui de câine în vârstă de opt luni închis într-o cuşcă şi abandonat în golful Sandy Hook din New Jersey pe când nivelul apelor era în creştere în timpul mareei. Animalul a fost botezat River, iar poliţia a deschis o anchetă. În aceeaşi dimineaţă, agenţi de poliţie echipaţi cu camere de filmat au intervenit în cazul unei dispute conjugale, filmând un câine care semăna cu River, ceea ce le-a permis să identifice autorul tentativei de înec, potrivit unui comunicat.

Este intolerabil!

"Abuzurile împotriva unor animale fără apărare sunt intolerabile şi cu atât mai odioase când animalul este folosit în scopul răzbunării împotriva proprietarului", a precizat Gramiccioni.

Protecţia animalelor, care ocupă un loc important în viaţa a numeroşi americani, este una dintre puţinele teme asupra cărora există consens pe scena politică.

În noiembrie, preşedintele Donald Trump a promulgat o lege, susţinută de politicieni din ambele partide, care face posibilă aplicarea unor pedepse de până la şapte ani de închisoare pentru difuzarea de înregistrări în care apar acte de cruzime comise asupra animalelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel