Emmanuel Macron: Donald Trump 'trebuie să-şi clarifice poziţia faţă de Europa'

Preşedintele francez Emmanuel Macron a apreciat că omologul său american Donald Trump, care în ultimul timp şi-a înmulţit ironiile şi atacurile la adresa Uniunii Europene, trebuie 'să-şi clarifice poziţia' faţă de aceasta, informează France Presse. 

'Există un anume număr de ambiguităţi, în special în ceea ce priveşte poziţia lui Trump cu privire la Brexit şi la faptul că el susţine promovarea unui Brexit dur', subliniază Macron într-un interviu în limba engleză acordat revistei New Yorker.

'Cred că el trebuie să-şi clarifice poziţia faţă de Europa', a adăugat el. Întrebat despre rezultatul alegerilor europene, unde partidul său Republica în marş (La République en Marche) s-a clasat în urma partidului de extrema dreaptă Adunarea Naţională (Rassemblement national), Macron şi-a exprimat satisfacţia că coaliţia de extrema dreaptă nu a obţinut majoritatea în Parlamentul European. 'Pentru mine este unul dintre rezultatele pozitive ale acestor alegeri, chiar dacă partidele de extremă dreapta au fost ajutate de influenţe străine', a subliniat el. Întrebat dacă consideră că Donald Trump face parte din aceste 'influenţe străine', Macron a răspuns:'Nu'.

'Eu nu-l asimilez complet pe (Donald) Trump cu (Steve) Bannon', a adăugat el, referindu-se la fostul consilier al preşedintelui american pe care l-a acuzat în urmă cu câteva săptămâni că lucrează la 'destrămarea Europei'.

La rândul său, întrebat în weekend de postul de televiziune american NBC despre eforturile europenilor pentru a menţine acordul nuclear cu Iranul din care SUA s-au retras, Donald Trump a răspuns: 'Nu-mi pasă de ce fac europenii!'

'Suntem foarte generoşi cu Europa', a adăugat preşedintele american. 'Ne ocupăm de ei. Cheltuim sume enorme pentru NATO. În schimburile comerciale, ei profită de noi de mult timp', a afirmat Trump. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel