Emil Boc, la Realitatea TV: Nu sunt omul care să se fi agăţat vreodată de putere. LIVE TEXT

boc
boc

Premierul Emil Boc este invitat, la această oră, la Realitatea TV. Premierul va anunţa dacă demisionează sau nu din fruntea Executivului, dar şi dacă va exista o remaniere guvernamentală.

În ultimele zile, în presă au apărut mai multe speculaţii cu privire la o posibilă demisie a lui Emil Boc din fruntea Executivului.

Potrivit unor surse politice, Boc ar urma să fie înlocuit de la Palatul Victoria cu Theodor Stolojan. Contactat de realitatea.net însă, liderul grupului PDL din Parlamentul European a dezminţit scenariul, asigurând, de altfel, că nu intenţionează să-şi întrerupă mandatul de europarlamentar "indiferent ce i s-ar propune".

La rândul său, premierul Emil Boc a declarat, în repetate rânduri, că, în momentul de faţă, România are Guvern, iar Coaliţia este stabilă.

Iată principalele declaraţii ale premierului:

Eu şi preşedintele am vorbit în permanenţă despre stabilitate. România are Guvern, are un prim-ministru şi o coaliţie stabilă. Aceasta este cel mai important mesaj.

M-am întâlnit cu preşedintele în ultima perioadă, dar nu mai mult decât de fiecare dată. Nu m-am dus împreună cu cinci miniştri la Cotroceni. Informaţia din presă a fost falsă.

N-am fost şi nu sunt omul care să se fi agăţat vreodată de putere. Am trecut prin 11 moţiuni de cenzură. Niciun ministru de după '89 n-a avut 13 angajări de răspundere în faţa Guvernului, cu tot atâtea şanse de a fi demis. Când am acceptat această funcţie mi-am asumat faptul că vor fi lucruri grele, dificile, decizii dureroase, inclusiv din punct de vedere politic.

Am văzut un sondaj de după Convenţie, în care PDL era cotat cu 25%. Asta înseamnă că impresia pe care a lăsat-o competiţia a fost pozitivă. A fost o competiţie reală. A fost o reuşită, când toţi se aşteptau la scindarea partidului.

La rândul său, premierul Emil Boc a declarat, în repetate rânduri, că, în momentul de faţă, România are Guvern, iar Coaliţia este stabilă.

Când cresc pensiile şi salariile? Pentru grupele 1 şi 2 de muncă, situaţia stă astfel: toţi cei care au obţinut grupele 1 şi 2 de muncă până în aprilie 2001, primesc la zi drepturile benefice aferente grupelor 1 şi 2 de muncă. În privinţa celorlalte pensii, anul viitor, pensiile vor fi majorate cu rata inflaţiei 100%, plus 50% din creşterea valorii salariului mediu brut pe economie, de la 1 ianuarie.

În 2012, vom recupera în integralitate pierderile salariale din 2010. Probabil că vor fi două tranşe. Posibil ca o primă tranşă din mărirea salariilor să fie acordată înainte de alegerile din 2012.

Puterea de cumpărare va creşte odată cu majorarea salariilor şi pensiilor.

Deocamdată, lucrurile sunt în ordine la Ministerul Muncii. Suntem în grafic cu ceea ce avem de făcut. La Ministerul Muncii trebuie numit un nou ministru înainte de jumătatea lui iunie.

În noiembrie 2008 am avut cel mai mare număr de contracte de muncă. Acum am depăşit vârful atins în 2008.

Despre şomaj - Astăzi, şomajul e 5,2 în România, faţă de 8,39 în martie 2010. Trei procente am coborât. Are o direcţie descrescătoare de la lună la lună.

Reducerea CAS-ului? Vom vedea. Vreau să fim prudenţi. În protocolul Coaliţiei, semnat în martie, avem ca obiectiv reducerea CAS-ului. În economie nu se întâmplă minuni peste noapte.

Traian Băsescu spunea, astăzi: "Reducem CAS-ul când firmele din ţară îşi vor plăti toate datoriile" - Evaziunea fiscală trebuie combătută cu maximă responsabilitate. Acesta este mesajul pe care a vrut să-l transmită preşedintele.

Azi am avut o discuţie foarte dură cu reprezentanţii ANAF-ului. În luna iunie, ultimele 5 judeţe cu gradul de colectare cel mai mic, vor avea conducerea de la Finanţe schimbată în iulie.

Nu ştiu ce se vorbeşte pe hol, în instanţe. Eu n-am asemenea date. Când Mironescu a fost reţinut, a fost demis. Ştiu că aveţi un fix cu Blejnar. Deocamdată, este şeful ANAF. Când va apărea vreun element de începere a urmăririi penale, va fi demis. Am trimis un control la ANAF. În acest moment, de la Corpul de Control nu am un răspuns. N-am primit raportul. Nu am primit de la DNA nicio solicitare sau informare cu privire la preşedintele ANAF. Până la proba contrară, îi dau credit lui Blejnar.

Mironescu, dacă este vinovat, răspunde penal pentru faptele sale. În luna în care a fost numit, a primit certificatul de securitate ORNIS, care-i dădea acces la documentele secrete din minister.

Justiţia şi statul de drept funcţionează. Personal nu-l cunosc pe Mironescu. A fost deputat, când eu eram primar. Îl ştiu din partid. E un om care vine cu o experienţă administrativă. Aş vrea să găsim un numitor comun cu opoziţia în legătură cu numirile politice. Dacă Mironescu era un favorizat al partidului, nu făcea obiectul anchetei. Dacă a încălcat legea, Mironescu să răspundă.

Unele anchete penale se derulează într-un regim de maximă confidenţialitate.

Mircea Banias răspunde în faţa legii, ca orice cetăţean. Nu ştiu dacă este vinovat sau nu. Nu a fost trimis în judecată. Cazul lui trebuie discutat în partid. Când se trimite în judecată, se ia o decizie.

În 2012 vom ajunge să culegem roadele deciziilor luate. Acum facem eforturi substanţiale, împreună cu Guvernul, pentru a susţine mediul de afaceri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel