Elon Musk, refuzat de Administrația Biden când a cerut taxarea emisiilor de CO2

Elon Musk a fost refuzat de Administrația Biden
Elon Musk a fost refuzat de Administrația Biden

CEO-ul Tesla, Elon Musk, a transmis că a prezentat Administrației Biden ideea de a taxa dioxidul de carbon pentru a încuraja o schimbare mai accelerată către energie regenerabilă, însă a fost refuzat pe motivul „dificultății” politice.

Conform The Verge, Musk a detaliat conversația cu executivul american într-un podcast cu Joe Rogan. Gazda emisiunii l-a întrebat pe Musk de câte descoperiri tehnologice mai este nevoie pentru a crește numărul de mașini electrice de pe stradă, iar miliardarul a răspuns că problema este că sunt necesare „o grămadă de baterii” pentru a scăpa de motoarele cu combustie internă.

„Cea mai importantă recomandare a mea sincer este să taxăm carbonul”, a transmis Musk. „Dacă nu plătim pentru capacitatea de CO2 din oceane și atmosferă, avem ceea ce în termeni economici se numește externalitate negativă. Piața nu poate răspunde unei astfel de externalități. Dacă punem un preț pe ea, piața va reacționa ca atare. Am vorbit cu Administrația Biden și au spus ceva de genul: «Păi acest lucru pare cam prea dificil politic»”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel