Elena Mateescu: Record istoric de căldură și prognoze îngrijorătoare pentru regimul termic al României

Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ

Directorul General ANM, Elena Mateescu, atrage atenția asupra unui fenomen alarmant care a marcat luna februarie a acestui an.

Elena Mateescu, a atras atenția asupra unui fenomen alarmant care a marcat luna februarie a acestui an: o abatere termică de 6.8 grade Celsius față de normalul acestei luni. Această cifră impresionantă nu doar că reprezintă cea mai ridicată abatere din istorie pentru luna februarie, ci și comparativ cu celelalte luni ale anului.

”Recordul istoric al lunii februarie din acest an, cu o abatere termică de 6.8 grade Celsius față de normalul unei luni februarie. Reprezintă cea mai ridicată abatere din istorie, dar și comparativ cu celelalte luni ale anului. Și este posibil ca în condițiile în care și decembrie a fost o lună caldă cu 3.3 abatere, ianuarie cu o medie de 1.9 grade celsius abatere, iar acum avem 6.8, sezonul de iarnă 2023-2024 sa fie cel mai cald din istorie cu o abatere termică de 4 grade doborând recordul din iarna anterioară cu 3.5.”

Cu toate acestea, perspectivele pentru primăvară nu sunt mai puțin îngrijorătoare.

Primăvara debutează cald cu temperaturi între 9 și 19 grade Celsius. Este posibil ca de la mijlocul săptămânii viitoare să vorbim de o scădere a regimului de temperatură cu 7-12 grade în partea de vest și sud și cu 9-10 grade în Moldova.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel