E-uri în ciorba lui Diaconescu. Cristoiu vorbeşte de şantajarea unor multinaţionale. Care firmă are oameni la Cotroceni

Vicepreședintele PSD, Ioan Chelaru, a spus, marți, că arestarea patronului OTV nu este decât o manevră a Puterii de a distrage atenția opiniei publice de la problemele mai grave generate de criza economică.

Chelaru este de părere că în dosarul lui Diaconescu pot exista influenţe politice și nu au fost respectate drepturile procesuale.

Dincolo de aceste luări oficiale de poziţie, mai mult sau mai puţin partizane, circulă diferite ipoteze privind motivul declanşării procedurilor împotriva lui Dan Diaconescu, după luni de zile în care dosarul părea închis. O variantă ar fi că Doru Pârv ar fi acceptat să poarte discuţii provocatoare cu Diaconescu, pentru a i se schimba încadrarea, el fiind până ieri principalul acuzat în acest caz. Metoda a mai fost folosită de DNA într-un dosar celebru, al senatorului Voicu, unde Marius Locic sau Costel Căşuneanu au purtat tehnică de interceptare la discuţiile cu pesedistul.

Ion Cristoiu a aruncat pe piaţă varianta că Dan Diaconescu ataca mari concerne multinaţionale, pentru a încasa publicitate. Cristoiu, care a devenit un susţinător al  lui Traian Băsescu şi este bine informat în ceea ce priveşte marile dosare de corupţie, a declarat la Realitatea fm că, din câte ştie, Diaconescu se lăuda în faţa acestor firme că a câştigat alegerile pentru Traian Băsescu. Pe masa preşedintelui ar fi ajuns astfel de rapoarte, de aceea, crede Cristoiu, Băsescu nu s-ar fi opus deschiderii unei acţiuni contra unui ziarist. Maestrul Cristoiu a spus că, mai mult ca sigur, preşedintele n-a fost informat despre acţiune, dar ar fi aprobat în principiu orice asanare a mass media. Tot Ion Cristoiu a dat ca exemplu de multinaţională atacată de postul lui Diaconescu firma Danone. De fapt, cea mai virulentă campanie împotriva unei multinaţionale a fost legată de E-urile din alimente, principalul cal de bătaie al OTV fiind, deci, firma Unilever. Ca o coincidenţă tulburătoare între declaraţiile lui Ion Cristoiu şi preşedinţie, la Cotroceni lucrează din toamna trecută Alexandra Gătej, fosta directoare Unilever România, care ocupă postul de consilier economic. După căderea guvernului Boc 2, numele Alexandrei Gătej a fost vehiculat ca posibil premier "independent".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel