După ce le-a fost refuzată intrarea în Belarus, nouă tigri au primit adăpost în Polonia

Nouă tigri aflaţi într-o stare de slăbiciune extremă, cărora le-a fost interzisă intrarea sâmbătă în Belarus, pe drumul dinspre Italia spre Rusia, au primit adăpost în Polonia, informează AFP şi DPA, scrie Agerpres.

Joi dimineaţa, cele nouă feline, aflate în stare critică, au ajuns la grădina zoologică din Poznan, în centrul Poloniei, precizează DPA.

La început transportul conţinea 10 tigri, însă una dintre feline nu a supravieţuit călătoriei stresante, de mai multe zile, într-un camion, în cuşti de lemn, fără găuri - în cele din urmă blocat la graniţa dintre Polonia şi Belarus.

"Tigrii se află într-o stare de epuizare extremă. (...) Lupta începe acum pentru a-i ţine în viaţă. (...) Nu ştim câţi vor supravieţui", indicase Grădina Zoologică din Poznan (vest) pe pagina sa de Facebook, anunţând plecarea animalelor de la postul de frontieră Koroszczyn (est) către Poznan.

"Angajaţii noştri au descoperit la faţa locului un adevărat coşmar. Tigrii, cu excremente lipite de piele, sunt epuizaţi şi flămânzi, iar medicul veterinar consideră că starea lor este deplorabilă", a subliniat grădina zoologică, citată de AFP, postând şi un material video, filmat de unul dintre angajaţii săi.

Potrivit relatărilor din presa poloneză, tigrii, aparent provenind dintr-o fermă, erau un "cadou" pentru o grădină zoologică din Daghestan, republică din cadrul Federaţiei Ruse din Caucazul de Nord, informează AFP. Pe de altă parte, DPA notează, citând tot relatări din presa poloneză, că felinele erau destinate unui circ.

Călătoria lor, începută pe 22 octombrie în apropiere de Roma, a fost oprită la graniţa cu Belarus patru zile mai târziu, deoarece oficialii vamali din această ţară au considerat drept inadecvate documentele veterinare prezentate de şoferi, astfel că transportul a fost întors în Polonia.

În plus, viza pentru Belarus a unuia dintre şoferi expirase. Potrivit vameşilor polonezi, citaţi de agenţia poloneză PAP, documentele prezentate de şoferii camionului erau suficiente pentru a părăsi Uniunea Europeană.

Grădina zoologică din Poznan a indicat că animalele vor fi plasate în carantină într-o zonă specială. Patru dintre tigri au fost deja scoşi din cuşti, iar doi dintre aceştia vor fi transportaţi la o altă grădină zoologică din Polonia.

Parchetul local polonez verifică dacă legea privind protecţia animalelor nu a fost încălcată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel