EXCLUSIV  Drulă, candidatură la prezidențiale: ”Când mă uit în jur, prind curaj”. Preşedintele USR confirmă ipoteza sociologului Bulai: Pariu câștigat!

Facebook Catalin Drula
Facebook Catalin Drula

Cătălin Drulă anunţă că ia în calcul o candidatură la alegerile prezidenţiale din 2024 şi afirmă chiar că are şanse mari, având în vedere concurenţa. Anunţul lui Drulă confirmă ipoteza sociologului Alfred Bulai, de la emisiunea Nod în Papură. 

”Sunt evident un potential candidat la prezidenţiale. În primul rând, aş vrea să găsim formula cea mai bună pentru întreaga serie de alegeri. O să avem un tandem preşedinte-premier. Mie ca profil mi se potriveşte mai mult o funcţie executivă, aşa m-am văzut întotdeauna”, a spus Drulă în emisiunea Proiect de Ţară: România, de la Prima TV. 

”Nu vreau să anticipez dar cred că există un mare potenţial pentru USR în 2024, pentru că cu cât trece timpul se cristalizează opţiunile. Opţiunile sunt blocul FSN, sistemul, blocul mamut, pe partea cealaltă opţiunea extremistă şi există o singură opţiune modernizatoare, liberală şi acolo este USR şi muncim să construim întreaga garnitură de candidaturi pentru 2024, mergem şi vorbim din uşă în uşă”, a mai spus preşedintele USR. 

Ipoteza lui Bulai, confirmată

Declaraţiile lui Cătălin Drulă confirmă ipoteza lansată de sociologul Alfred Bulai în cadrul emisiunii Nod în Papură, de la DC NEWS TV, din 10 februarie. 

"Partidele fac multe prostii, adică fac calcule proaste. În sensul în care nu evaluează neapărat bine situaţia. Îşi comandă propriile sondaje, de anul ăsta o să apară sondajele fantomă, de la firme de care nu a auzit nimeni. Sunt utilizate ca instrumente electorale. Eu mereu le spun studenţilor mei că cine face sondaje electorale pentru a vedea cum se clasează nu le dă şi public", a explicat Bulai. 

Întrebat ce părere are despre candidatura Laurei Codruţa Kovesi la prezidenţiale, în condiţiile în care într-un sondaj recent era dată pe primele locuri, Bulai a spus că "nu are şanse. Ea e gata, a ieşit, e pensionată. A avut vârful de formă cândva. Atunci când, indiscutabil, îşi făcea imagine foarte bună, cu gesturi de politician. A văzut jurnaliştii în faţa DNA în ploaie, le-a făcut o căsuţă mică, frumoasă, le-a dat cafele. A ştiut să iasă, să facă imagine. În momentul în care s-a decis că DNA a sărit calul prea mult în România, brusc nu a mai mers aşa bine. 

Ea a ieşit din conştiinţa colectivă pentru DNA s-a murdărit rău, cu momentele Portocală şi altele. DNA merge şi fără arestările alea spectaculoase. Sunt arestări şi acum. A uitat-o lumea. 

Setea de sânge a fost satisfăcută. Preşedintele PSD a fost băgat în puşcărie. Ce să mai vrei? La nivelul ăsta... 

Dar asta nu înseamnă că nu are notorietate. Lucrurile sunt, însă, simple. Dacă vrei să fii candidat la preşedinţie, trebuie să ai un partid în spate. Pentru că altfel e o glumă. Un partid care, la rândul lui, să aibă structuri în spate. Ea poate fi candidată acolo unde e teren viran, adică la USR. Deşi pun pariu că, dacă aş vorbi jumătate de oră cu Drulă, ar fi convins că e cel mai bun candidat, dacă nu e deja convins. E uşor să crezi că nu se va da la o parte", a concluzionat Alfred Bulai. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel