Dosar penal în cazul Spitalului de Urgență Reșița, după imaginile de groază. Primele sancțiuni

A fost deschis un dosar penal în cazul Spitalului de Urgență din Reșita, după ce în spațiul public au apărut imagini dezastruoase din unitatea medicală.

UPDATE: "Vă informăm că la data de 2.12.2020 pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Reșița a fost înregistrat dosarul cu nr. 2728/P/2020, având ca obiect infracțiunea de abuz în serviciu prev. de art. 297 C.p.

În cauză se efectuează cercetări față de faptele care se conturează din imaginile din data de 02.12.2020, ce au apărut în mass media națională, respectiv imagini filmate și alte materiale de presă din care reies indicii că mai mulți pacienți cu probleme psihice și alte probleme de sănătate, internați într-o secție din cadrul Spitalului Județean de Urgență Reșița, nu primesc îngrijiri adecvate fiind lăsați dezbrăcați pe holurile secției, direct pe ciment/podea sau alături de persoane decedate care nu au fost ridicate din saloane, precum și referitor la condițiile din saloanele/spațiile în care aceștia sunt internați.

Precizăm că activitățile investigative specifice fazei de urmărire penală, ca prima faza a procesului penal, se desfășoară conform prevederilor legale din Codul de procedură penală și au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor și garanțiilor procesuale, orice persoană cercetată în această fază a procesului penal beneficiind de prezumția de nevinovăție până la pronunțarea unei hotărâri de condamnare definitive, în condițiile legii", se arată în comunicatul transmis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Reșita.

____________________________________________________________________________________________________

Cei de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Reșița au deschis un dosar penal, după ce, în spațiul public, au apărut imagini cu bolnavi îmbrăcați sumar sau chiar dezbrăcați, stând în condiții mizere în Spitalul de Urgență Reșița, într-un loc dedicat pacienților Covid. Deocamdată, nu se știe încadrarea, dacă vorbim despre neglijență sau abuz, potrivit Antena 3.

Ce sancțiuni au fost aplicate

Inspecția Sanitară de Stat a aplicat primele sancțiuni în cuantum de 18 400 lei reprezentanților Spitalului Județean de Urgență Reșița, după prima zi de control în această unitate. Astfel, inspectorii sanitari au sancționat managerul unității cu o amendă în valoare de 10 000 lei, pentru neefectuarea periodică sau după necesitate a lucrărilor de igienizare și reparații a clădirilor sanitare, conform HG 857/2011, art 30, lit e deși lucrările de igienizare se aflau în planul de conformare asumat de manager cu termen decembrie 2020.

Asistenta șefă a secției de Pneumopftizilogie si asistenta șefă a secției de boli infecțioase au fost sancționate cu câte 2000 lei fiecare pentru nerespectarea precauțiunilor universale și a protocoalelor de lucru de către personalul medical și auxiliar, în conformitate cu art 32, lit k, HG 857/2011. Pentru același motiv, tot cu 2000 lei a fost amendată și una dintre infirmierele unității sanitare. O altă asistentă medicală care activează în cadrul secției de boli infecțioase a fost sancționată cu 2 400 lei pentru gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor medicale periculoase rezultate din activități medicale, conform HG 857/2011, art.31, lit f.

Acțiunea de control va continua zilele următoare, echipei de la nivelul local i se va alătura o echipă din cadrul Ministerului Sănătății.

Vezi și: Imagini de GROAZĂ la spitalul Covid din Reșița. Dunca: N-am știut exact ce se întâmplă!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel