Dosar Iohannis. ONG, petiție pentru verificarea tuturor dosarelor

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Coaliția Românilor a transmis o petiție Inspecției Judiciare prin care cere verificarea dosarelor lui Iohannis după ce ministrul Justiției, Tudorel Toader, a afirmat că procurorul general a clasat un dosar al președintelui, unul dintre motivele pentru care a cerut declanșarea procedurii de revocare a lui Augustin Lazăr.

În acest sens, s-a cerut prin petiţie publicarea "listei cu toate dosarele penale care au existat şi/sau există în lucru pe rolul tuturor parchetelor din România din 2000 până în prezent care l-au avut/îl au că subiect pe dl. Klaus Iohannis, actualmente Preşedintele României, precum şi pe membrii familiei dansului", dată când au fost soluţionate precum şi publicarea ordonanţelor de clasare dispuse, verificate sau infirmate de procurorul Augustin Lazăr şi/sau procurorii din subordinea sa. De asemenea, prin aceeaşi petiţie Romanian Community Coalition a solicitat verificarea informaţiilor vehiculate în spaţiul public că dl. procuror Augustin Lazăr, în momentul în care a fost numit procuror general, ar fi fost investigat penal de către DNA", este mesajul transmis de Coaliția Românilor prin intermediul unui comunicat.

Ce se arată în petiție:

 În ceea ce priveşte clasările dispuse de procurorul Augustin Lazăr personal sau de procurorii din subordinarea să, în dosare privindu-l pe dl. Klaus Iohannis şi familia dânsului

a. Lista cu toate dosarele penale care au existat şi/sau există în lucru pe rolul tuturor parchetelor din România din 2000 până în prezent care l-au avut/îl au că subiect pe dl. Klaus Iohannis, actualmente Preşedintele României, precum şi pe membrii familiei dansului.

b. Precizarea unităţii de parchet pentru fiecare cauza şi obiectul acesteia, dacă cauza a fost şi când a fost soluţionată, precum şi precizarea dacă soluţia în respectivă cauza a fost dispusă, verificată sau infirmată de procurorul Augustin Lazăr sau de procurori din subordinea dansului până la cel mai inferior nivel.

c. Publicarea tuturor soluţiile dispuse, verificate sau infirmate de procurorul Augustin Lazăr, ori de procurorii din subordinea dansului până la cel mai inferior nivel, în cauzele penale privindu-l pe dl. Klaus Iohannis şi pe membrii familiei dansului.

d. Verificarea uniformității modului în care respectivele soluţii au fost dispuse, verificate sau infirmate în cauzele privindu-l pe dl. Klaus Iohannis, dacă asemenea cauze există, raportat la alte cauze în care respectivii procurori au dispus, verificat şi/sau infirmat soluţii similare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel