Donald Trump a spus că este „O ONOARE” ca SUA să aibă cele mai multe cazuri Covid-19

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Președintele american Donald Trump este de părere că faptul că SUA au cele mai multe infecții cu coronavirus din lume este o „insignă de onoare".

Președintele american Donald Trump este de părere că faptul că SUA au cele mai multe infecții cu coronavirus din lume este o „insignă de onoare", conform BBC.

„Eu privesc situația, cu tot respectul cuvenit, ca fiind un lucru bun, fiindcă înseamnă că testarea noastră este mult mai bună", a spus președintele, la Casa Albă. Statele Unite au înregistrat 1,5 milioane infectări cu coronavirus și aproape 92.000 de morți provocate de Covid-19. În conferința de luni, Trump a susținut prima întâlnire a guvernului său, de la începutul epidemiei din Statele Unite.

Explicațiile pentru reporteri

„Apropo", le-a explicat el reporterilor, „știți că atunci când spuneți că avem cele mai multe cazuri, asta fiindcă testăm mai mult decât oricine altcineva". „Așadar, când ne uităm la cazuri", a continuat Trump, „nu văd că ar fi un lucru rău, privesc situația, cu tot respectul cuvenit, ca fiind un lucru bun, fiindcă înseamnă că testarea noastră este mult mai bună".

„Astfel, o văd ca pe o insignă de onoare. Serios, este o insignă de onoare. Este un mare tribut la adresa testării și întregii munci depuse de profesioniști", a mai spus Trump.

Numărul de testări vs. testările la mia de locuitori

Chiar dacă Statele Unite au făcut cele mia multe teste de coronavirus ca număr, țara nu este prima din lume când vine vorba de testare pe cap de locuitor, conform Our World in Data, o publicație științifică de la Universitatea din Oxford.

Așadar, Statele Unite se află pe locul 16 când vine vorba de teste la mia de locuitori, înaintea Coreei de Sud, dar în urma Islandei, Noii Zeelande, Rusiei și Canadei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel