'Dolor y gloria', de Pedro Almodołvar, inaugurează Festivalul Internaţional de Film de la Miami

Pelicula 'Dolor y gloria', regizată de cineastul spaniol Pedro Almodovar, care reprezintă propunerea Spaniei pentru o nominalizare la premiul Oscar la categoria 'cel mai bun film străin' de anul viitor, inaugurează joi GEMS 2019 - Festivalul Internaţional de Film de la Miami, care debutează pe 10 octombrie şi se va încheia pe 13 octombrie, relatează EFE. 

Festivalul, organizat de Miami Dade College (MDC), se doreşte o avanpremieră a filmelor ce vor fi proiectate la Miami Film Festival 2020 şi va prezenta în total 18 lungmetraje, inclusiv 'Dolor y gloria', care i-a adus actorului Antonio Banderas premiul pentru cea mai bună interpretare masculină la ediţia de anul acesta a Festivalului de la Cannes.

La Cannes 2019, trofeul Palme d'Or a fost atribuit filmului 'Parasite', regizat de sud-coreeanul Bong Joon-ho şi care va încheia duminică GEMS 2019. La festivalul de la Miami va fi prezentat şi filmul 'The Two Popes' al brazilianului Fernando Meirelles, cu Anthony Hopkins şi Jonathan Pryce ca protagonişti şi care este considerat 'piesa centrală' a festivalului din Florida. GEMS 2019 a programat şi secţiunea Special Gems, alcătuită din patru lungmetraje, printre care se numără şi filmul 'Staff Only' al realizatoarei spaniole Neus Ballus, ce va fi prezentat duminică de actriţa principală, debutanta Elena Andrada.

La festival este programat şi 'La vérité', un omagiu adus actriţei Catherine Deneuve de regizorul jaonez Kore-eda Hirokazu, vorbit în franceză, dar şi 'Motherless Brooklyn', de Edward Norton, care a scris, a regizat şi interpretează rolul principal în acest film. Au fost incluse în program şi filmele 'Honey Boy', în regia lui Alma Har'el, avându-l ca scenarist şi protagonist pe actorul Shia LaBeouf, şi 'Grace a Dieu', regizat de francezul Francois Ozon.

Documentarul lui Alan Berliner 'Letter to the Editor', drama 'Litus' a spaniolului Dani de la Orden, comedia 'Top End Wedding' a australianului Wayne Blair şi 'Taxi a Gibraltar', o coproducţie hispano-argentiniană în regia lui Alejo Flah, sunt alte filme incluse în programul evenimentului. GEMS este o avanpremieră a celei de-a 37-a ediţii a Miami Film Festival, care va avea loc în perioada 6 - 15 martie 2020 şi care se doreşte o 'vitrină' importantă pentru cinematografia hispano-americană în Statele Unite, dar şi pentru alte filme din întreaga lume. În ultimii cinci ani, la Miami Film Festival au fost prezentate filme din peste 60 de ţări, dintre care 300 au fost premiere internaţionale, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel