Doi activişti din grupul punk Pussy Riot, arestaţi la un concert al trupei Scorpions

Doi activişti ruşi din grupul punk contestatar Pussy Riot au fost arestaţi marţi seară la Moscova de Poliţia locală la un concert susţinut de trupa germană Scorpions, a anunţat pe Twitter una dintre persoanele reţinute, Piotr Verzilov, relatează AFP. 

El a precizat că a fost reţinut de agenţii unei Brigăzi anti-extremiste în jurul orei locale 20:00 (17:00 GMT) în momentul în care sosise la respectivul concert însoţit de una dintre colegele sale din grupul Pussy Riot, Veronika Nikulşina, la invitaţia solistului trupei Scorpions.

Piotr Verzilov a distribuit pe Twitter şi o înregistrare video ce arată doi agenţi de poliţie care refuză să se legitimeze, aşa cum ar fi trebuit să procedeze, conform unei prevederi din legislaţia rusă. Poliţia din Moscova nu a făcut niciun comentariu despre acest incident, potrivit agenţiei de presă Interfax.

Veronika Nikulşina şi Piotr Verzilov au făcut parte dintre protestatarii arestaţi şi condamnaţi la scurte pedepse cu închisoarea după ce au pătruns pe un teren de fotbal în timpul Cupei Mondiale din Rusia, în iulie 2018, cu intenţia de a denunţa abuzurile comise de Poliţia rusă. Grupul rock Scorpions, al cărui cântec 'Wind of Change' a devenit un veritabil simbol al căderii Zidului Berlinului în 1989, a susţinut un concert marţi seară la Moscova, la 30 de ani după ce a urcat pe scenă în capitala rusă în cadrul unui show legendar ce a avut loc în epoca sovietică, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel