Dispariţia lui Sala - Ce s-a găsit în epava avionului

Salvatorii au ajuns la epava avionului în care se afla fotbalistul Emiliano Sala.

Un corp a fost recuperat din epava avionului care îl transporta pe fotbalistul argentinian Emiliano Sala, dispărut de pe radare pe 21 ianuarie, deasupra Canalului Mânecii, a anunţat miercuri seara Biroul britanic de anchetă asupra accidentelor aeriene (AAIB), citat de AFP. Cauzele accidentului, în urma căruia, după toate probabilităţile, pilotul avionului şi jucătorul sud-american şi-au pierdut viaţa, rămân deocamdată necunoscute. Însă anchetatorii au filmat epava, în dorinţa de a obţine cât mai multe indicii.

'Operaţiunea s-a derulat în cea mai mare demnitate posibilă, iar familiile au fost ţinute la curent cu progresele realizate', a precizat AAIB într-un comunicat. Corpul a fost transportat pe insula Portland, unde va fi supus unei autopsii în vederea identificării, a adăugat Biroul de anchetă. Epava avionului Piper Malibu care îl transporta pe Emiliano Sala (28 ani), fostul atacant al lui FC Nantes, care tocmai se transferase la Cardiff City, şi pe pilotul David Ibbotson (59 ani), a fost localizată duminică, 3 februarie, în Canalul Mânecii, la o adâncime de 67,7 metri.

Citește și: Emiliano Sala, avion prăbuşit. Nantes cere banii pe transferul la Cardiff City

'Din păcate, tentativele de recuperare a epavei au eşuat' se mai arată în comunicatul AAIB, care a decis să pună capăt operaţiunii din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. Însă 'chiar dacă nu a fost posibilă recuperarea avionului, lunga înregistrare video efectuată de ROV (Remotely Operated Vehicle), un vehicul submarin telecomandat, va furniza elemente preţioase' pentru anchetatori. AAIB a explicat, totodată, că decizia de începere a operaţiunilor de recuperare a corpurilor a fost luată 'după un examen vizual aprofundat al locului a accidentului, cu ajutorul ROV'. Recuperarea corpului din epava avionului de către echipele societăţii Blue Water Recoveries a reprezentat o prioritate pentru Biroul britanic de anchetă, care a preluat conducerea căutărilor de la societatea privată mandatată de familia atacantului argentinian.

Citește și: Emiliano Sala, așteptat de câinele său: "Și Nala te așteaptă". Imagine emoționantă


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel