Dirijorul Christian Badea și violonista Mihaela Martin, pe scena Ateneului Român

Christian Badea
Christian Badea

În Sala mare a Ateneului  Roman, joi, 4 și vineri, 5 mai 2017, de la ora 19.00, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu“, condusă de Christian Badea, propune un program alcătuit din Concertul în la minor, op. 53, pentru vioară şi orchestră de Antonin Dvorakși Simfonia nr. 5, în do minor, op. 67 de Ludwig van Beethoven. Solistă va fi violonista Mihaela Martin.

Cu o carieră impresionantă, maestrul Christian Badea a condus, în cariera sa de până acum, 167 de reprezentații la Metropolitan Opera din New York, 32 la Royal Opera House of Covent Garden din Londra, 19 la Wiener Staatsoper și  sute de spectacole lirice la  München, Hamburg, Copenhaga, Amsterdam, Stockholm, Lyon, Torino, Bologna, Budapesta, Montreal, Houston. A lucrat şi continuă să colaboreze cu cei mai importanţi cântăreti şi regizori de operă din lume. 

Nu de mult, la Bucureşti, muzicianul  a pus în scenă în spaţiul Ateneului Român, două spectacole-eveniment cu opera în concert „Parsifal” de Richard Wagner: în mai 2015, a prezentat actul III-lea, după care, în deschiderea stagiunii 2016-1017 a Filarmonicii „George Enescu”, cu mijloace tehnice multiple, a condus actul I, din opera lui Richard Wagner, concert-spectacol care s-a impus, cu siguranţă, ca cel mai important eveniment cultural-muzical al anului 2016, în România și pentru care, ChristianBadea i-a invitat pe câțiva dintre cei mai importanţi solişti wagnerieni ai momentului: Ştefan Vinke (Parsifal), Eric Halfvarson (Gurnemanz), Petra Lang (Kundry) şi Bela Perencz (Amfortas). 

(w670)

Mihaela Martin

În anii ’70, într-o Românie sub comunism, violonista Mihaela Martin câștiga două dintre cele mai mari concursuri internaționale, începând cu premiul doi la Concursul Ceaikovski din Moscova la 19 ani, urmat de Premiul I câştigat la Prima ediţie a Concursului Internaţional de vioară din Indianapolis.

„În România - când am trăit şi când am crescut şi când am mers la şcoală. Deci, tot ceea ce creează baza personalităţii mele muzicale consider că este din România“, declară Mihaela Martin.

Despre debutul ei la Carnegie Hall, cotidianul New York Times scria că e „unul dintre cele mai captivante concerte de debut ale anului“. În prezent, Mihaela Martin locuiește în Germania și continuă să fie una dintre cele mai aclamate violoniste românce în plan internațional. A interpretat sub conducerea unor legende ca Charles Dutoit și Kurt Masur și alături de muzicienii Martha Argerich, Yuri Bashmet și Elisabeth Leonskaja.

 

Concert simfonic

 

Joi, 4 mai, și Vineri, 5 mai, 2017, 19:00 - 21:00

Sala mare a Ateneului Român

Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu“

Dirijor

Christian Badea

Solistă

Mihaela Martin

Program

Antonin Dvorak

Concertul în la minor pentru vioară şi orchestră, op. 53

Ludwig van Beethoven

Simfonia nr. 5, în do minor, op. 67

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel