Din culisele Senatului. Depolitizarea PDL începe cu o tânără numită politic în locul unui expert cu 16 ani vechime

În timp ce Boc profită de dezbaterea organizată de Valentiun Ionescu, soţia acestuia e dată afară ca să facă loc secretarei şefului. Miercuri dimineaţă, premierul Emil Boc a participat la dezbaterea „Ordoliberalismul şi economia socială de piaţă - un proiect de reformă a societăţii româneşti“, la Palatul Parlamentului, cu Valentin M. Ionescu unul dintre organizatori. În acest timp, într-o sală a Palatului Parlamentului, se lua în discuţie înlocuirea Margaretei Ionescu, soţia lui Valentin Ionescu, dintr-o funcţie tehnică, pe care o ocupă de 16 ani, pentru a fi adusă în loc o persoană agreată de PDL.

Dispută mare în jurul postului de şef al Departamentului Relaţii Externe din Senatul României. Sub pretextul perfectionării activităţii DRPE, senatorul PDL de Bihor Petru Filip a redactat, cu ajutorul secretarului general adjunct al Senatului şi membru PDL, Dan Vasiliu, un memorandum în care propunea schimbarea şefului departamentului, Margareta Ionescu. Cum actualul şef al Departamentului face parte din staff-ul tehnic, fără legături politice, PDL a revendicat postul cu pricina. Propunerea din memorandum, Laura Eva Barbici este un fost consilier de la primăria municipiului Oradea, fără pregătirea şi experianţa profesională în domeniu care să o recomande pentru această funcţie.

Am discutat cu dl. senator Petru Filip despre propunerea pe care doreşte să o facă şi l-am întrebat care sunt motivele de înlocuire a unei persoane cu 16 ani vechime. ”Nu eu ca persoană am decis, a răspuns domnul senator, structura de conducere a Senatului a luat hotărârea aceasta”. Senatorul Petru Filip ne-a spus că nu cunoaşte alte amănunte. Totuşi, dna Bobric vine din circumscripţia sa, am insistat.”Da, este din judeţul pe care îl reprezint şi o cunosc. dar mai multe nu pot să vă spun. Ea e la Bruxelles, eu la Bucureşti”.

Dan Vasiliu, directorul „structurii“ care a luat decizia a amânat discuţiile, aflându-se exact în şedinţa de înlocuire a fostei directoare cu doamna de la Bruxelles. Aşteptăm o reacţie a domniei sale.

Surse din interiorul Senatului ne-au confirmat că schimbarea de la Departamentului Relaţii Externe din Senatul României este una de ordin politic. „Postul a fost dorit de PDL. Opoziţia nu  s-a opus, pentru că nu-şi dorea acest post şi nu dorea un conflict sau o dispută inutilă“, ne-au explicat sursele citate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel