EXCLUSIV  Lala, OK Medical, despre DEZASTRUL de la Piatra Neamț. Cum a fost „detonat” locul / video

Managerul OK Medical, Mihai Lala, a vorbit la interviurile DC Medical și DC News despre tragedia de la Piatra Neamț. 

Mihail Lala, managerul OK Medical, a declarat, la interviurile DC Medical și DC News că, cel mai probabil, tragedia de la Piatra Neamț stă la baza unei acumulări de oxigen.

„Ideea este că acolo s-a făcut un transfer de pacienți de la un etaj la altul, s-a suprasolicitat o structură de oxigen. În spitale, aceste structuri nu sunt portabile. E ca la gaze, cea mai mică fisură îți detonează locația”, a spus Mihail Lala la interviurile DC Medical și DC News. 

Mihail Lala: Oxigenul nu miroase ca gazul 

Mihail Lala a atras atenția asupra faptului că „oxigenul nu miroase așa cum miros gazele și nu-ți dai seama dacă ai un nivel mare.”

„Pe de altă parte, nu există în legislație, din câte știu, o normă potrivit căreia ar trebui să fie senzor de oxigen la ATI. Eu nu știu să existe, s-ar putea să mă înșel. Dar cu siguranță la Piatra Neamț nu era un astfel de senzor

A fost o fisură mică în instalația de oxigen, cel mai probabil. În câteva minute cantitatea de oxigen, procentul, a fost extraordinar de mare. Cea mai mică flacără, scânteie, a declanșat o catastrofă. Scânteie care putea să fie generată de un ștecher în priză, de orice declanșator... Exact ca la gaze! Sau orice încărcare electrostatică”, a mai spus Mihail Lala. 

Mihail Lala: Astfel de tragedii se mai pot întâmpla oricând 

De asemenea, managerul OK Medical, Mihail Lala, a precizat că „este o tragedie, iar astfel de tragedii se mai pot întâmpla în România oricând.”

„Poate că tragedii similare se întâmplă în fiecare zi, dar nu sunt așa de spectaculoase și nu le cunoaștem”, a încheiat Lala. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel