EXCLUSIV  DEZASTRU: Când îşi va reveni turismul. Rază de speranță: Iată PRIMUL loc din România pregătit să primească turiști!

Cătălin Țibuleac, președintele AMDTDD, a vorbit despre efectele pe care le-a avut pandemia asupra turismului spunând când îşi va putea reveni acest sector. 

Cătălin Ţibuleac, preşedintele AMDTDD (Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării) a explicat în cât timp îşi va reveni turismul după şocul produs ca urmare a restricţiilor impuse în pandemie. 

"Am spus şi o repet: industria ospitalităţii este prima care a fost lovită de criza economică şi va fi ultima care îşi va reveni. Cel puţin pentru industrie, aşa cum arată lucrurile acum, cred că putem discuta de o revenire a ce înseamnă turismul, aşa cum îl ştim noi, undeva între trei şi cinci ani. O perioadă foarte mare dacă lucrurile stau în continuare aşa, când tratăm turismul la ‚şi altele’ sau îl tratăm de o manieră integrată, neţinând cont de specificul unei zone, cum e Delta Dunării.

Să nu uităm că sezonul turistic în Delta Dunării începea în martie, cu primele concursul de pescuit sportiv. Sunt lucruri care s-au făcut an de an, iar pescarii sportivi nu făceau altceva decât să aducă plus valoare în zona turistică", a explicat Cătălin Ţibuleac.

Regulile de distanţare socială erau, oricum, respectate

Cătălin Ţibuleac a subliniat faptul că pescuitul era oricum o activitate care nu prezenta risc, având în vedere că pe bălţi pescarii stau la distanţă mare unii de alţii iar în bărci nu sunt mai mult de doi pescari şi, astfel, s-ar fi respectat fără probleme măsurile de distanţare socială.

"Lucrurile puteau fi rezolvate în aşa fel încât pe de o parte noi, cei care am stat în casă să avem parte de acea ieşire în natură, de ieşire din stresul la care am fost supuşi în ultimele două luni şi pe de altă parte să dăm o gură de oxigen şi industriei ospitalităţii. În acest moment, Delta Dunării e pregătită să primească turişti dar cu mari eforturi, pentru că discutăm de multe locaţii care sunt în prag de insolvenţă", a explicat Ţibuleac.  

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel