Detalii din ancheta morții violente a lui chef Adrian Pop. Zece persoane, audiate, după petrecerea la care au fost și polițiști

foto stiridecluj.ro
foto stiridecluj.ro

IPJ Cluj anunță că a cerut ca ancheta morții lui chef Adrian Pop să fie preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj, pentru că în cauză sunt și doi polițiști. 

”În cauza ce are ca obiect circumstanțele în care numitul POP ADRIAN VASILE a suferit leziuni traumatice în noaptea de 07 martie a.c., ora 3:00, în prezent se desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.

Având în vedere informaţiile apărute în spațiul public, privind posibila implicare a unor agenți de poliţie, dosarul penal a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj la inițiativa reprezentaților Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj. Cercetările sunt efectuate de către poliţişti specializați în cauze de violență sub coordonarea directă a procurorilor de la acest parchet.

Zece martori, audiați

Până la acest moment, în cadrul anchetei au fost audiate peste 10 persoane în calitate de martori, iar activităţile de audiere continuă şi în prezent. Au fost efectuate testări ale comportamentului simulat și au fost constatate, ridicate și conservate urme de la locul faptei și de pe hainele și corpul unor persoane.

Totodată, au fost efectuate constatări medico-legale asupra corpului victimei şi o autopsie la care a participat alături de procuror și lucrătorii de poliţie, un expert medico-legal desemnat de familia victimei Pop Adrian Vasile.

De asemenea, au fost identificate și ridicate toate înregistrările video de la faţa locului. Imaginile sunt analizate în prezent şi urmează să fie valorificate în cadrul anchetei penale.

Având în vedere nevoia asigurării opiniei publice de obiectivitatea totală a organelor de anchetă, la inițiativa Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj au decis ca toate audierile persoanelor implicate în eveniment să fie realizate de procurori.

Tot pentru corecta informare a opiniei publice, aducem la cunoștință faptul că din cercetări a rezultat că evenimentul de data de 06-07 martie a.c. a fost o întâlnire cu caracter privat la care au participat două persoane care sunt angajați ai Inspectoratului de Poliție Județean Cluj. Aceste persoane se aflau în afara orelor de program, nu exercitau activități specifice funcției și nu purtau însemnele specifice autorității publice. 

Facem precizarea că începerea urmăririi penale, punerea în mişcare a acţiunii penale respectiv trimiterea în judecată sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul  prezumției de nevinovăție”. arată un comunicat citat de știridecluj.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel