Despăgubiri accident. Român în Italia, peste un milion de euro

Un milion de euro este despăgubirea record în cazul unui accident rutier, produs în urmă cu cinci ani, care a avut drept victimă un român. Este o sumă uriașă, în contextul în care nici în cazul accidentelor soldate cu persoane decedate nu se mai obțin asemenea sume.

Deși românul se afla pe stradă, potrivit declarațiilor date de carabinieri și ulterioarelor analize, în comă alcoolică, tribunalul italian a stabilit că vinovat de producerea accidentului este șoferul mașinii. 

Accidentul s-a produs în ianuarie 2012, pe teritoriul localității Sant-Angelo Romano, pe via Tiburtina, la km 21 – 200. Românul, C.T., în vârstă de 38 de ani la acea dată, se angajase să treacă strada deși în acea zonă nu exista o trecere de pietoni. A fost lovit de o mașină Renault, condusă de o femeie, D.S., care l-a luat în plin pe parbriz, apoi l-a aruncat pe asfalt. Femeia a chemat imediat forțele de ordine și ambulanţa, dând primul ajutor accidentatului, potrivit gazetaromaneasca.com.

[citeste si]

Consecințele accidentului: leziuni foarte grave care au cauzat invaliditate permanentă (70%) pentru 360 de zile.

Diagnosticul dat de medici: Traumatism cranio-cerebral cu daune axonale difuze, hemipareza facio-branhio-femurala de grad mediu pe partea non-dominanta a corpului. Epilepsie cu crize controlate medicamentos. Sindromul cognitiv-comportamental apreciabil (caracterzat prin deficit de atentie, deficit de memorie, incetinirea ritmului ideatic si de capacitate,tulburari de comportament, agresivitate, iritabilitate ) cu fractura in regiunea retro-zigomatică stânga si traheotomie.

Cazul a fost preluat de avocatul Gianluca Trabalza, precizează sursa citată, care a reușit după 5 ani să obțină din partea societății de asigurări despăgubiri în valoare de peste UN MILION DE EURO (1.048.768,56 euro), plus ulterioare dobânzi datorate întârzierilor de plată cauzate de societatea asiguratoare. Asistența dată de avocat a fost completă, în plus, avocatul italian a reușit să obțină pentru român și o pensie permanentă de 800 euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel