EXCLUSIV  DECIZIE ÎCCJ. Elena Udrea, viciu de procedură. Laura Vicol, declarații de ultimă oră

Laura-Vicol
Laura-Vicol

Avocata Laura Vicol, cunoscută ca apărător al Alinei Bica, a explicat, pentru DC News, că și Elena Udrea va benefica de o suspendare a pedepsei la fel ca și clienta ei. 

"Cu siguranță va fi admisă în principiu contestația în anulare și în cazul Elenei Udrea, cu efectul suspendării executării pedepsei. Ieri a fost o situație similară în instanță în ambele cazuri Bica și Udrea, adică nu au fost dosarele. Completul Alinei Bica a înțeles să judece fără acel dosar, pentru că până la urmă este vorba de admisibilitatea în principiu, iar pe acest capăt de cerere nu trebuie să fie acest dosar în fața magistraților. În cazul Elenei Udrea, situația a fost similară, dar s-a amânat pentru că era Ionuț Matei în complet. Avocatul Elenei Udrea ar trebui să facă acum o cerere urgentă de preschimbare de termen și să se judece mai devreme", a declarat Laura Vicol.  

Condamnații scapa de condamnare?


Vicol ne-a explicat că în toate cazurile de suspendare a pedepsei, nu se produce o achitare a condamnatului. "În toate aceste cazuri, nu li se anulează pedepasa, ci li se suspendă excutarea și se fixează un nou termen de judecată în care instanța va decide asupra întregului dosar. Se poate obține o soluție de rejudecare a cauzei, asta presupune contestația în anulare. Dar instanța nu poate anula condamnarea", ne-a spus avocata. 

Ce spune Codul de procedură penală în cazurile de suspendare a pedepsei


Articolul 432 din Codul de Procedură Penală spune că "la termenul fixat pentru judecarea contestaţiei în anulare, instanţa, ascultând părţile şi concluziile procurorului, dacă găseşte contestaţia întemeiată, desfiinţează prin decizie hotărârea a cărei anulare se cere şi procedează fie de îndată, fie acordând un termen, după caz, la rejudecarea apelului sau la rejudecarea cauzei după desfiinţare."

VEZI ȘI:

Bica, hotărâre ÎCCJ. Vicol: Decizie fabuloasă

Bica, eliberare. Urmează Udrea? SRS: Doar în măsura...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel